Google Play 1700 Adet Uygulamayı Sildi

Google Play son dönemde artan kötü amaçlı yazılım içeren uygulama şikâyetleri sonrasında platformdan toplamda 1700 adet uygulamayı sildiğini açıkladı.

Google Play 1700 Adet Uygulamayı Sildi

Google Play’e son dönemde ‘’Joker’’ adı verilen kötü amaçlı yazılım bulaşmış uygulamalar ile ilgili yoğun şikayetler geliyordu. Bu uygulamalarda yer alan ‘’Joker’’ yazılımlar sebebiyle kullanıcılar normalde üye olmadıkları ücretli servislere cep telefonları ile üye oluyor ve büyük maddi kayıplar yaşıyorlardı. Hatta bazı uygulamalar kullanıcıların bilgilerini çalarak çeşitli dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılıyordu.

Artan bu şikayetler giderek Google Play için büyük bir itibar kaybına neden olmasından dolayı Google Play harekete geçti. Google Play aralarından 472 bin gibi ciddi indirilme sayısına sahip 24 uygulamada dahil olmak üzere ''Joker’’ yazılımının bulaştığını tespit ettiği 1700 uygulamayı platformdan tamamen sildiğini duyurdu.

‘’Joker’’ Tehditti Şimdilik Son Buldu

‘’Joker’’ adı verilen kötü amaçlı yazılım ilk olarak 2017 yılında ortaya çıkmış ve o dönemde SMS sahtekârlığı yapıyordu. Fakat Google Play’in SMS izni kısıtlaması sonrasında taktik değiştiren bu yazılım fatura dolandırıcılığı ile insanları mağdur etmeye başlamıştı. Hatta 2019 yılında binlerce kişi bu yüzden zor durumda kalmıştı.

Google daha önce ‘’Joker’’ adı verilen bu kötü yazılım ailesinin tespit edilmemek adına çok değişik taktikler denediğini açıklamıştı. Son silinen 1700 uygulamadan sonra riskin oldukça azaldığı fakat yinede dikkatli olunması gerektiği ifade ediliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!