Sosyal Medya Saldırganlığı Yayılıyor

Son yılarda uzun süreli sosyal medya kullanımı gerçekleştiren kişilerde sıklıkla sosyal medya saldırganlığı durumunun görüldüğü ve bu durumun giderek tehlikeli hal aldığı belirtiliyor.

Sosyal Medya Saldırganlığı Yayılıyor

Yapılan araştırmalar göre yoğun internet ve sosyal medya kullanımını giderek toplumsal yapıyı tetiklediği belirlendi. Normalde Türk toplumu olarak anlayışlı ve yardımsever bir yapıda bulunurken aşırı sosyal medya kullanımı ile birlikte bu özelliklerin giderek azaldığı hatta sosyal medya üzerinden tehdit, hakaret, şiddet ve aşağılama gibi durumların giderek yaygınlaştığı iddia ediliyor. 

Hatta dünyada son derece yaygın olan sosyal medya sebebiyle intiharların ülkemizde de oldukça yaygınlaştığı bu duruma gerekli müdahalenin edilmemesi durumunda genç nüfus arasında sosyal medya saldırganlığının giderek yayılabileceği uyarısı yapılıyor.

Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verilmesi

Kişilerin internet ve sosyal medya arayıcılığı ile daha önce hiç görmediği hatta göremeyeceği kişilere ulaşabildiği normal şartlarda söyleyemeyeceği cümleleri çekinmeden kurabildiği ve bu durumun giderek normal görülmeye başlandığı belirtiliyor. Bu konuda verilecek cezaların caydırıcı olmaktan çok uzak olduğu ve çoğu zaman yetersiz kalabileceği ifade ediliyor.

Bu sebeple sosyal medya saldırganlığı ile mücadelede eğitim faaliyetlerinin gerektiği ifade ediliyor. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından profesyonel bir şekilde sosyal medya kullanımı eğitimi hazırlanması ve bunun orta öğretim kurumlarında verilmesi gerektiği ifade ediliyor. Gerekli önlem alınmaz ise sosyal medya dolayısı ile çok sayıda intihar vakalarına rastlanabileceği uyarısı yapılıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!