NASA Venüs’ün Peşinde

Teknoloji konusundaki gelişimini NASA üzerinde deneyimleyen Amerika şimdi de Venüs gezegenine göz dikti.

NASA Venüs’ün Peşinde

NASA tarafından yapılan bilimsel araştırmalara bir yenisi daha eklendi. Venüs’te inceleme yapmak isteyen bilim insanları, yoğun sıcaklık ve volkan aktivitelerinden oluşan gezegeni yakın takibe aldı. Kurşunu bile eritebilecek özelliğe sahip olan Venüs, ileri düzeyde toksik bir etki yaratabilir. Güneş enerjisiyle çalışan bir uzay aracı tasarlayan Buffalo Üniversitesi, Havacılık Yapıları ve Melezlerde Çarpmaya Uygunluk ekibi suda yüzen vatozlar gibi araçları Venüs’te yüzdürmeyi planlıyor. Bilim insanlarının aracın kontrolünü sağlayabileceği şekilde tasarlanması planlanan sistem şimdiden ilgi çekmeye başladı.

Robotik Teknolojide İlerliyorlar

Yıllardır robotik sistemler üzerinde araştırmalar yapan ve ileri seviye robotlar tasarlayan ABD, geçtiğimiz günlerde Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün ürettiği robotlara futbol oynatmıştı. 180 derece dönebilen ve ters takla atabilen robotlar 8 km hızında koşabiliyordu Kanatlı robot yapmayı planlayan bilim insanları teknolojinin yardımıyla Magmatik ve toksit Venüs’e ulaşacak ve buradaki örneklerle sır gibi sakladıkları çalışmalarını sürdürecekler. Son derece tartışmalı olan uzaylı çalışmaları ve diğer bilgiler NASA tarafından resmi olarak açıklanmamıştı.

1947 yılında uzay aracından düşen 3 uzaylının cesedinin incelenmesine resmi bir açıklılık getirmeyen yetkililer 51. bölgede gerçekleşen bu tür olaylar hakkında birçok seçim vaadiyle dahi gündeme gelmişti. Rusya Başbakanı da uzaylılardan kaçının aramızda olduğunu söylesem panik yaratır diyerek şaşırtmıştı.​

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!