Taşerona Bir Kötü Haber Daha

Türk İş Genel Başkanı, mikrofonda söylediği "Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle" sözlerinin taşeron işçilerle ilgili olduğunu söyledi.

Taşerona Bir Kötü Haber Daha

Taşerona kötü haber.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay 'ın mikrofonu açık unutunca söylediği sözler gündemden düşmüyor. Tepkiler çığ gibi büyürken flaş bir açıklama daha geldi. 

ZAMLA İLGİLİ PROBLEMİMİZ YOK

Sözleşmeyi imzalamak için masaya oturduklarını söyleyen Atalay,  asıl sorunlarının taşeron meselesi olduğunu , ancak anlaşma sonrasında bunu dile getirmesi durumunda toplu sözleşme gündeminden çıkılacağı için konuyu kapattığını dile getirdi.

SATIN ALINDILAR , TEHDİT EDİLDİLER İDDİALARI

Hükümet tarafından satın alındıkları, tehdit edildikleri iddialarının bir algı olduğunu ifade eden Atalay, şunları söyledi:

"Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan , bizim geçmişimizi bilenler tanır. Şimdi sizin bu haberinizden sonra birileri dedi ki Türk-İş işçiyi sattı. Hükümet geldi 17 kişiye balyayla para verdi. Türkçesi bu ben anlatayım sizin anlatmadığınızı. Öbürü de bunları tehdit ettiler diyor. Yani algı bu, iki tane algı bu. Ben orada tek değilim 16 kişiyiz. Hükümete nasıl satılıyor, kim satıyor? Yani hükümet geldi bize dedi ki sana şu menfaati sağlayacağım sen de buna imza at veyahut hükümet geldi bizi tehdit etti. Bunların hiçbirinin gerçekle alakası yok.

OLAY ŞU..

O gün orada olay şu; yukarıda arkadaşlarla konuştuk sözleşmeyi zaten imzalayacağız hiçbir problem yok. Ben imzalamayacağım yere neden ineyim. İmzalayacağım şeyi neden tenkit edeyim. İmzalayacağım o gün bir problemim yok benim zamla. Esas benim problemim taşeronla ilgili sayın bakan rakamları söyledikten sonra ben yayına girmiyorum. Benim söylediklerimi sağımdaki solumdaki herkes duyuyor.

NE DEMİŞTİ?

Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, TİS imza töreninde  "Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle"  dediği sözler duyuldu.

CANLI YAYIN DEVAM ETSEYDİ..

Canlı yayın devam etse benim söyleyeceğim orada şuydu; bu sözleşmenin ötesinde, bizim bu zamla bir problemimiz yok anlaştık ama taşeronla ilgili bu meseleyi halledemedik. Binlerce taşeron işçisi bunla ilgili müjdeli bir haber beklerken kötü bir haber verdik benim anlatmam gereken o. Ondan önce ben sizle de konuştum. Size önümüzdeki hafta gelip bu taşeron meselesini size anlatmak istiyorum dedim. Siz de bana dediniz ki önümüzdeki hafta tamam bunu anlatalım ama akşam sizin verdiğini bu sanki gizemli bir haber gibi. Orada bakan bana dedi ki "Bir şey söyleyecek misin?" Söyleyecek bir şey yoktu söylersem sözleşmenin gündeminden çıkacaktık. Konu kamu işçilerinin sözleşmesinden çıkacak taşeron meselesine gelecekti. Ben de işi neden sulandırayım kapatın gitsin bu mesele sözleşme imzalıyorum"

Toplu Sözleşme görüşmelerinde sorunlarının halledilmesini bekleyen taşeron işçiler ise bu duruma hala tepkili. 

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNDEN, TAŞERON HABERLERİNDEN VE DAHA FAZLASINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

taşeron Ergün Atalay Türk-İş taşeron son dakika taşeron gündem taşeron 2019 TİS
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!