Taşeronda Yüzde 39 Zam Tepkisi! Verilen Sözler Tutulsun

Taşeronda kadro ve YHK çözüm getirmiyor. Kadroya geçen işçiler ve kadro alamayan işçiler kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

Taşeronda Yüzde 39 Zam Tepkisi! Verilen Sözler Tutulsun

Taşeron şirketlerden genel idarelerde 4/D sürekli işçi kadrosuna ve belediyelerde belediye şirket işçiliğine geçen işçiler altışar aylık dilimler halinde aldıkları ve enflasyon farkının da olamadığı yüzde 4+4'lük zam miktarının açıklanan enflasyon rakamları ve diğer kamu çalışanlarının çok altında olamasından dolayı durumlarının düzeltilmesi için seslerini her platformda duyurmaya çalışıyorlar.

YILLIK ENFLASYON % 26, ZAM 4+4

Tüik geçen yılın enflasyon rakamını 3 Ocak'ta açıklamış ve yıllık enflasyonun yüzde 26 olduğunu resmi olarak ilan etmişti. Kamuda çalışan işçi ve memurlar enflasyon farkı alabilir iken taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler YHK toplu iş sözleşemesi hükümlerine göre zam alıyor ve bu zam miktarıda geçen yıl açıklanan enflasyon rakamının %18 (26-8=18) gerisinde kalmıştı.

YİK ÜYELERİNE YAKLAŞIK %39 ZAM

Bugün yaşanan gelişme ise taşerondan kadroya geçen işçiler için tekrar gözleri zam oranlarına çevirdi. Sözcü gazetesinde yer alan haberde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) 13 bin lira olarak belirlenen maaşlarının 18 bin liraya yükseltildiği yani yaklaşık %39'lık zam yapıldığı iddiaları gözleri yüzde 4+4 zam alan işçilerin maaşlarına çevirdi.

İŞÇİLER TİS VE BELEDİYEDE KADRO İSTİYOR

İşçiler yaşadıkları bu sıkıntıların geçici çözümler yerine kalıcı şekilde çözülebilmesi adına genel idarelerdeki işçiler için kamu işçileri TİS hükümlerine tabi olmaları, belediye şirket işçilerinin de belediye kadrosuna geçişlerinin yapılmasını istiyorlar.

SEÇİMLER SONRASI BELEDİYE ŞİRKETLERİNDEN İŞÇİLER ÇIKARILDI

Son yapılan seçimler sonrası hemen hemen her siyasi partiden belediye şirket işçilerinden işlerine son verilenler oldu. Şirket işçiliğinin 'kadro' olmadığını her fırsatta dile getiren işçiler daha önce olduklarını ifade ederek belediye şirket işçiliğinin kadro olamadığının açık şekilde görüldüğünü ifade ederek kendilerine 'kadro verdik' denilmesinin yanlış olduğunu ifade ediyorlar.

TOPLU SÖZLEŞMEDE BU YIL ÇÖZÜLSÜN

Yüzbinlerce taşerondan kadroya geçen işçinin gözü kulağı Türk-İş'in yürüttüğü toplu sözleşme görüşmelerinde. Türk-İş masada bu yıl taşerondan kadroya geçen ve kadro alamayan işçilerin sorunlarının masada olduğunu ifade etmiş ve yaklaşık  hafta önce Çalışma Bakanlığı'na tekliflerini iletmişti.

%70 ENGELİ KADROYA GEÇİŞİ ÖNLEDİ

Kamuda çalışan taşeron işçilerin çoğu asıl işi yapmalarına rağmen sözleşmelerindeki maddeler ve çalışma şekillerinden dolayı kadro imkanından yararlandırılamadı. Başta KİT'ler olmak üzer, HBYS çalışanları, Karayolları, şoförler, anahtar teslimi iş, sterilizasyon, vb görevlerde sayıları yüzbini geçen çalışan kadro hakkından faydalanamadı.

SÖZLEŞMELERİ BİTENLER İŞTEN ÇIKARILDI

Taşeron şirketlerde çalışıp kadroya geçemeyen işçilerin  bölümüde sözleşmeleri son buluduğu ve kadroya geçemediği işçin işsiz

Özetle tüm taşerona şartsız koşulsuz kadro sloganı ile yola çıkan işçiler ilk olarak genel idare ve belediyeler olarak farklı hukuki statüler aldılar. YHK toplu iş sözleşmesi hükümleri ise işçileri enflasyondaki artıştan bile koruyamadı. Asıl işi yapan binlerce taşeron işçide asıl işi yapmalarına rağmen kadro hakkından faydalanamadılar.

TAŞERONDA İSTEKLER: VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

İşçilerin bu sorunlarını artık bilmeyen ve duymayan kalmadı. İşçiler sadece kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNDEN, TAŞERON HABERLERİNDEN VE DAHA FAZLASINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

taşeronda isyan Yüksek İstişare Kurulu 4d zammı taşeron zammı 2019 taşeron meclis gündemi enflasyon
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!