Taşeronda O Kadro Modelini Asla Kabul Etmiyoruz

Taşeronda O Kadro Modelini Asla Kabul Etmiyoruz

Taşeronda O Kadro Modelini Asla Kabul Etmiyoruz

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı, içeriği, sonuç elde etme yöntemlerinin tamamen değişmesini istiyoruz. Asgari ücretin belirlenme yöntemi değişmediği sürece arzu ettiğimiz  asgari ücreti maalesef elde etme şansımız yok." 

Arslan, Özel Güvenlik ve Koruma İşçileri Sendikasının (Öz Güven-Sen) otelde düzenlenen 2. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

'BİR DEFADA KADRO ALACAĞI BİR MODEL İSTİYORUZ'
Hak-İş'in değerlerini unutmadan, hedeflerinden vazgeçmeden tarihi mücadeleyle taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik büyük  reforma imza attıklarını ifade eden Arslan, "KİT'lerdeki arkadaşlarımızın da aynen taşeron şirketlerdeki diğer arkadaşlarımız gibi defada kadro alacağı  model istiyoruz.

'ASLA KABUL ETMİYORUZ'
KİT Yönetim Kurullarına bırakarak, ne zaman istenirse, o zaman alabilecekleri  kadro düzenlemesini asla kabul etmiyoruz." 

Arslan, taşeron konusundaki beklenti, hedef, eleştiri ve itirazlara bundan sonra da aynı dozda devam edeceklerini söyledi.

"BU KOMEDİDEN BİR ŞEY ÇIKMAZ"
Yeni asgari ücrete ilişkin Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısını yaptığını hatırlatan Arslan, şunları söyledi:

"Biz komisyonun yapısı, içeriği, sonuç elde etme yöntemlerinin tamamen değişmesini ve ortadan kalkmasını istiyoruz. Bugünkü komisyon bizi temsil etmiyor. İşsizleri, milyonlarca sendikasız işçiyi temsil etmiyor. O  bu asgari ücretin belirlenme yöntemi değişmediği sürece arzu ettiğimiz  asgari ücreti maalesef elde etme şansımız da yok.'

TAŞERONDA SONRADAN ORTAYA ÇIKAN BELİRSİZLİKLER
Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz da Hak-İş'in verdiği büyük mücadeleyle 2 Nisan 2018 itibariyle taşeron işçiliğin tarihe karıştığını ifade ederek, bu konuda daha sonra ortaya çıkan belirsizlikler ve bazı sorunların da aşılması için konfederasyon ve sendika olarak mücadelenin sürdüğünü söyledi.

taşeron geçiş süreci taşeron tis 2019 tis Toplu İş Sözleşmesi taşeron tediye taşeron ikramiyeleri TİS KİT BİT Taşeron taşerona kadro taşeronlara kadro yolu taşeron kanun teklifi taşeron haberleri KİT BİT 4 aralık yüzde 70 mağ
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!