Taşerona Kadroyu Överken Zam Gerçeğini Açıkladı

Mecliste Taşerona Kadroyu Överken Zam Gerçeğini Açıkladı

Taşerona Kadroyu Överken Zam Gerçeğini Açıkladı

Taşeronda kadroyu överken zam gerçeğini açıkladı!

Meclis'te bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Grubu adına Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş konuştu. Yaklaşık  haftadır süren bütçe görüşmelerinde onlarca konuşmacı 2019 yılı bütçesi için pek çok tanımda bulunduğunu söyleyen Yokuş kendisinin bu bütçede olan ve olmayanları anlatmak istediğini söyledi.

ENFLASYON VE KADROYA GEÇEN İŞÇİ ZAMLARI

"Yahu, enflasyon yüzde 20, yüzde 30; olsun, siz o 4+4’le idare edin. Niye? Efendim, bu kararı biz vermiyoruz iktidar olarak, işimize de öyle geliyor. Kim veriyor? Yüksek Hakem Kurulu veriyor. bu insanlara hakkını verecek misiniz, yoksa kaderlerine razı olsunlar mı diyeceksiniz?".

Asgari ücretliye verilecek zamma da değinen Yokuş “Bu bütçede işçi yok.” diyoruz, “Var.” diyorsanız soruyorum: Asgari ücretli işçiye 2019 yılı Ocak ayında yüzde 26 orandı artış yapacak mısınız?" diye sorudu.

VERGİ DİLİMİ DÜZENLEMESİ

Ancak aynı işlemi memurlar ile kadrolu işçiler için yapmadınız?

"Değerli milletvekilleri, 2019 yılında toplam vergi gelirlerinin önceki yıla göre artışı yüzde 20’nin üzerinde, gelir vergisinin artışı ise yüzde 24’lerin üzerinde. Bu vergiler vatandaşı perişan edecek. 2017 yılından itibaren vergisini düzenleyen ödeyen mükelleflere yüzde 5 vergi indirimi getirdiniz, asgari ücretlilerin gelir vergisinin diliminin yüzde 20’ye yükselmesi  asgari ücreti 1.603 lirada sabitlediniz; doğru da yaptınız. Ancak aynı işlemi memurlar ile kadrolu işçiler için  yapmadınız? Bugün bütün memurların vergi dilimlerinden dolayı maaşları azalıyor. Memurlar ile diğer kadrolu kamu işçileri de vergilerini düzenli ödüyorlar, kayıp kaçakları yok. Neden memurların gelir vergilerindeki yüzdelik dilim kapsamındaki matrahlarından dolayı düşen gelirleri telafi edecek düzenleme yapmıyorsunuz?"

TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLER

Milletvekili Fahrettin Yokuş enflasyon oranlarına değinerek taşerondan kadroya geçen işçilere verilen zamları eleştirdi.

2020'YE KADAR YÜZDE4+4

Yokuş konuşmasında "Diğer yandan, çok güzel işler yaptınız, yüz binlerce taşeronu kadroya geçirdiniz -bak, hakkınızı da veriyorum- çok da doğru yaptınız. Ancak öyle yanlış yaptınız ki, bu taşeronlara ki: “2020 yılına kadar size 4+4 her yıl zam, başka yok.”

'BU İNSANLARA HAKKINI VERECEKMİSİNİZ?'

"Yahu, enflasyon yüzde 20, yüzde 30; olsun, siz o 4+4’le idare edin. Niye? Efendim, bu kararı biz vermiyoruz iktidar olarak, işimize de öyle geliyor. Kim veriyor? Yüksek Hakem Kurulu veriyor. Acaba, şimdi, 2019’da enflasyonun yüzde 20’leri aştığı bu yılda, bu insanlara hakkını verecek misiniz, yoksa kaderlerine razı olsunlar mı diyeceksiniz?"

YÜZDE 26 ZAM TALEBİ

Konuşmasına taşeron işçiler dahil zam talep eden Yokuş "Evet, değerli milletvekilleri, eğer ülkemizde ekonomik sıkıntı yoksa, her şey yolundaysa, Cumhurbaşkanımızın maaşına 2019 yılında yapılacak artış oranında memura, emekliye, asgari ücretliye, işçiye, taşeron çalışan işçilere de aynı oranda yani yüzde 26 zam uygulaması talep ediyoruz." diyerek sonlandırdı.

taşeron tediye taşeron ikramiyeleri TİS KİT BİT Taşeron taşerona kadro taşeronlara kadro yolu taşeron kanun teklifi taşeron haberleri KİT BİT 4 aralık yüzde 70 mağdurları taşeron 2019 taşeron son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!