"Yüzde 70 ve 4 Aralık" Nedeniyle Kadro Alınmayan Taşeron İşçiler ile KİT İçin Kanun teklifi

Taşerondan kadroya geçiş yapan 900 bin işçinin yanı sıra başvuru şartlarını taşımadıkları için kadroya geçemeyen işçiler için yeni gelişme yaşanıyor. Bilindiği gibi 4 Aralık tarihinde görevde olmayan işçiler ile yüzde 70 kotası nedeniyle bir çok işçi sürekli işçi statüsüne geçiş yapamadı. TBMM'ye yeni bir kanun teklifi sunuldu. İşte gelişmeler.

Taşerondan kadroya geçiş yapamayan KİT işçileri ile 4 Aralık kuralı- yüzde 70 kotası gibi sebeplerle sürekli işçi statüsüne geçiş yapamayan işçileri yakından ilgilendiren  kanun teklifi TBMM'ye sunulduğu açıklandı.

2018 yılına damgasını vuran taşerondan kadroya geçiş düzenlemesinden yaklaşık 900 bin işçi yararlandı.

4 ARALIK VE KİT İŞÇİLERİ İÇİN KANUN TEKLİFİ;

Nisan ayı itibari ile kamu kurumlarında sürekli işçi statüsünde göreve başlayan işçilerin yanı sıra KİT işçileri, daha önce en az altı ay çalışan ve 4 Aralık tarihinde ya da çok yakın tarihlerde görevlerine son verildiği için kadro alamayan işçiler ile hizmet alım ihalesi  kadro alamayan işçiler için düzenleme içeren 375 sayılı KHK değişiklik için kanun teklifi TBMM’ye sunuldu.

Kadro alamayan taşeron işçiler için sunulan kanun teklifi TBMM'de yakın zamanda görüşülmesi bekleniyor. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifindeki değişikli teklifi şu şekilde;

taşeron kanun teklifi TİS Taşeron taşerona kadro taşeronlara kadro yolu taşeron kanun teklifi taşeron haberleri KİT BİT 4 aralık yüzde 70 mağdurları taşeron 2019 taşeron son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!