Kapsam Dışı Kalan Taşeronlara Kadro Yolu Açılıyor

Taşeronda kapsam dışı kalanlar için yeni kanun teklifi geldi!

Kapsam Dışı Kalan Taşeronlara Kadro Yolu Açılıyor

Geçtiğimiz günlerde Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından Kamuda #taşeron olarak çalışan tüm işçilerin ayrımsız kadroya alınması, kadro verilen tüm işçilere de yaptıkları işe uygun olarak ücret artışı sağlanması için Kanun Teklifi sonrası kapsam dışı kalan taşeron işçiler için yeni kanun teklifi verildi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Fatma Kaplan Hürriyet taşerondan kadroya geçemeyen işçiler için hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

Kanun teklifi çeşitli  kadroya geçemeyen taşeron işçilerin kadroya geçişlerinin önünü açıyor.

KADROYA GEÇEMEYEN TAŞERON İŞÇİLERE KADRO YOLUNU AÇIYOR

Kanun teklifi ile sürekli işçi kadrosuna alınamayan %70 mağdurları ve 4 Aralık mağdurları ile KİT'ler, Özel Bütçeli Kamu Kuruluşları ve kanunla kurulumuş  ve koperatiflerde çalışan taşeron işçiler, eski mahkumlar, alacaklarından feragat etmedikleri için kadroya geçişi yapılamayan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçişi öngörüldü.

KAPSAM DIŞI KALANLAR İÇİN YENİ DÜZENLEMELER

Mevcut düzenlemede KİT'ler, Özel bütçeli kuruluşlar, sosyal tesisler, yapım ihaleleri, danışmanlık, çağrı merkezi ve hastane bilgi yönetim sistemi ihalelerinde çalıştırılıan taşeron işçiler tamamen kapsam dışında bırakılmıştı.

Kadro dışında kalan  diğer grupta emekli olup çalışanlar ile emekli olamasada emekli olma koşulunu sağlamış olan işçiler olmuştu. Kanun teklifi ile bu işçilerde kadroya geçebiliyorlar.

4 ARALIK KRİTERİ KALKIYOR

4 Aralık kriteri için ise kanun teklifinde yapılan düzenlemede 2017 yılında taşeron olarak en az 6 ay çalıştırılmış olanlar olarak değiştirilerek 4 Aralıkta çalışmayıp fakat 2017 yılında en az 6 ay çalışmış taşeron işçilerin kadroya geçişleri öngörülüyor.

%70 İŞÇİLİK MALİYETİ DEĞİŞİYOR

Bir başka kadroya geçiş için öngörülen madde de %70 işçilik maliyeti şartı maddesi. Yüzde 70 şartı ise değiştirilerek "Çalışma saatlerini tamamen idare için kullanıldığını ve niteliği gereği süreklilik arz eden işlere ilişkin hizmet alımları" olarak değiştiriliyor. Bu şekilde kadroya geçiş için aranan %70 işçilik maliyeti şartı da oluyor.

İşçilerin kadroya geçişleri için şart koşulan davalardan feragat ve sulh sözleşmesi maddeleri de kanun metninden çıkartılıyor.

Kanun teklifi ile emekli, engelli ve hükümlü işçilerinde kadro hakkından faydalanmaları öngörülüyor.

İşte kanun teklifinin tam metni;

 

Taşeron taşerona kadro taşeronlara kadro yolu taşeron kanun teklifi taşeron haberleri KİT BİT 4 aralık yüzde 70 mağdurları taşeron 2019 taşeron son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Sündüs     2018-11-24 Bende taşören mağduruyum 8 yıldır joker elemanım bende 4 Aralık kriterine takildim bizede bir çare
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!