2018 Polislik Başvuru Şartları Nelerdir? Polislik Başvuruları Nasıl Yapılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Yüksekokullarına 250'si kadın olmak üzere 2 bin 500 kişinin alınacağı açıklandığından beri vatandaşlar Polislik başvuru şartları nelerdir? Polislik başvuruları nasıl yapılıyor? Polislik için son başvuru tarihi ne zaman? sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte 2018 polislik başvuruları hakkında merak edilen her şey...

2018 Polislik Başvuru Şartları Nelerdir? Polislik Başvuruları Nasıl Yapılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Yüksekokullarına  250'si kadın olmak üzere 2 bin 500 kişinin alınacağı açıklandığından beri vatandaşlar Polislik başvuru şartları nelerdir? Polislik başvuruları nasıl yapılıyor? Polislik için son başvuru tarihi ne zaman?  sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte 2018 polislik başvuruları hakkında merak edilen her şey... 

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2018 yılı Polislik Meslek Yüksekokulu (PMYO) ön başvuru işlemlerinin 13-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceği duyurulmuştu. PMYO'lara 250'si kadın olmak üzere, 2 bin 500 polis memuru adayı alımı gerçekleştirilecek. PMYO öğrencilerinin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarı gösterenler polis memuru olarak göreve başlayacak. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından beklenen müjdeli haber nihayet verildi. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2 bin 500 polis adayı alımı yapılıyor. Alım yapılacak adayların 2 bin 250'si erkek, geriye kalan 250 kişi de bayan adaylara verildi. Söz konusu ilana başvuruları lise mezunu adaylar yapabilecektir. Başvurular pa.edu.tr üzerinden yapılacak.

Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) giriş sınavı için ön başvuru ve ücret yatırma işlemleri 31 Ağustos saat 23:00'a kadar uzatıldı. 
 
POLİSLİK BAŞVURU ŞARTLARI
 
-T.C. vatandaşı olmak,

-lise ve dengi okul mezunu olmak,

-18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, 1 Ekim 2018 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 Aralık 2018 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

-2018 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 260.000 ham taban puan almış olmak. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından TYT puan türünden en az 150.000 ham taban puan almış olmak.
 
PMYO öğrencilerinin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarı gösterenler polis memuru olarak göreve başlayacak.
 
Sınav takvimi ve diğer şartlara ilişkin bilgilere Polis Akademisi'nin İnternet sitesinden ulaşılabilecek.

POLİSLİK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Lise mezunu polis alımı başvurusu genç adaylar tarafından rağbet görüyor. Polis Meslek Yüksek Okulu'nda istihdam edileceği Emniyet Genel Müdürlüğü'nde, alımlar ile ilgili duyuru Polis Akademisi aracılığıyla gerçekleştirildi. Lise mezunu polis alımı başvurusu yapmak isteyen adaylar, başvuru ve detaylarını Polis Akademisi İnternet sitesi üzerinden görebiliyor.

Polislik başvurusu için süreç resmi olarak başladı. Lise mezunu on binlerce kişi tarafından merakla araştırılan 2018 polislik başvurusu, Polis Akademisi internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Birçok adayın kabul edileceği 2018 PMYO'da bayan ve erkek aday eğitime tabi tutulacak. Sınav başvuru ücreti 100 TL'dir.

2018 Polislik Başvuru POMEM POMEM 2018 pmyo 2018 PMYO Polis olislik Başvuruları Nasıl Yapılır?
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!