24 Ay Boyunca Aylık 239 TL Alabilirsiniz... Başvuru Şartları ve Detaylar

EKONOMİ - 2020-08-10 11:19:48

24 Ay Boyunca Aylık 239 TL Alabilirsiniz... Başvuru Şartları ve Detaylar

Çocuğu olan ebeveynler, çocuklu ailelere verilen çocuk parası, analık parası, süt ve emzirme parası, yarı zamanlı iş desteği ve kreş desteği gibi devlet yardımlarını araştırıyor. Her anneye doğum yardımı verilirken; Yeni doğan çocuklara asgari şartlarda yaşama hakkı sunmak için ihtiyaç sahiplerine bez ve gıda yardımı yapılır. Çocuk sahibi vatandaşlara çeşitli ödemeler mevcuttur.

Çocuğu olan ebeveynler, çocuklu ailelere verilen çocuk parası, analık parası, süt ve emzirme parasıyarı zamanlı iş desteği ve kreş desteği gibi devlet yardımlarını araştırıyor. Her anneye doğum yardımı verilirken; Yeni doğan çocuklara asgari şartlarda yaşama hakkı sunmak için ihtiyaç sahiplerine bez ve gıda yardımı yapılır. Çocuk sahibi vatandaşlara çeşitli ödemeler mevcuttur. 

Bebek Bezi Ve Gıda Desteği İçin Nereye Başvurulur?

Bebek bezi ve gıda yardımı desteğinden yararlanmak isteyenlere, belirtilen şartları sağlaması halinde başvuru yapma imkânı verilmektedir. Çocuk bezi ve gıda yardımı başvurusunda bulunulacak kurumlar: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Bakanlığa bağlı vakıflar Sosyal Güvenlik Kurumu Kaymakamlıklardaki Sosyal Hizmetler Müdürlükleridir.

Bebek Bezi Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

Bebek bezi ve bebek maması ödeneği doğum canlı bir şekilde tamamlandığında verilir. Yardım için anne, baba veya her ikisinin de Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi olması gerekmektedir. Anne ve baba hem hayatta hem de Türk vatandaşı ise anneye yardım yapılır. Anne Türk vatandaşı değilse veya vefat etmişse Türk vatandaşı babanın doğum belgesi örneği bakanlıkça belirlenen zorunlu şartlar dâhilinde esas alınarak babaya yardım sağlanır. Bez ve bebek maması yardımı, hane halkına başvuru için giren miktarın kişi başına asgari ücretinin üçte biri olması ile sağlanır. (701,32TL) 'den küçük olmalıdır. Anne veya babanın üzerinde herhangi bir mülk, gayrimenkul veya taşınmaz bulundurmamak da diğer şartlardandır.

Hasta Bezi Yardımı Nedir?

Maddi durumu kötü olan bireylerin bebek bezi ihtiyaçları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaktadır. Bebek bezi yardımının aksine, bebek bezi yardımı nakit olarak sağlanmamaktadır. Muhtaç olanlar için 2 ayda maksimum 240 çocuk bezi verilmektedir. Bebek bezi yardım koşulları SGK tarafından belirlenir:

  • Kişilerin hastalık durumlarının uzman doktorun vereceği rapor ile kayıt altına alınması gerekmektedir. Sağlık raporu için vatandaşlar yetkili devlet hastanelerini tercih etmelidir.
  • Uzman hekim tarafından raporda hastalık açıkça belirtilmelidir.
  • Hastanın ayda kaç bez ihtiyacı olduğunu gösteren reçete açık ve anlaşılır bir şekilde doldurulmalıdır.
  • 2 yaşın altındaki çocuklar bez yardımından yararlanamaz. Çocuk bezi yardımı için 2 yaşın üzerinde olması gerektiği dışında farklı bir yaş sınırı yoktur.
  • Bebek bezi ihtiyacı, SGK ile anlaşmalı eczaneler aracılığıyla reçeteyle karşılanmaktadır.
  • Üriner inkontinans ve gata inkontinansı olan hastaların kullandığı özel hasta bezleri de SGK tarafından sağlanmaktadır.
  • Hasta tıbbi rapor almaya gidemiyorsa veya yatalaksa 444 38 33 yardım hattını arayabilir.

Kaynak : Nutuk

EN ÇOK OKUNANLAR
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Bankadan satılık araçlar - Nutuk - Tanıtım Yazısı elektronik sigara