Aile Destek Programı İçin Başvurular Yeniden Açıldı! 15.000 TL Destek Ödemesi! e-Devlet'ten Hemen Başvurun!

EKONOMİ - 2023-07-18 12:30:48

Aile Destek Programı İçin Başvurular Yeniden Açıldı! 15.000 TL Destek Ödemesi! e-Devlet'ten Hemen Başvurun!

Maddi durumu kötü olan ailelere devlet tarafından sağlanan desteklere yeni ödemeler eklenmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kez aile destek ödemeleri hakkında bir duyuru yaparak aile destek paketinin devam ettiğini duyurdu. Ailelerin hane başına 15.000 TL'ye kadar yardım alabileceği aile destek paketi için e-devlet başvuru ekranı yeniden açıldı.

Maddi durumu kötü olan ailelere devlet tarafından sağlanan desteklere yeni ödemeler eklenmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kez aile destek ödemeleri hakkında bir duyuru yaparak aile destek paketinin devam ettiğini duyurdu. Ailelerin hane başına 15.000 TL'ye kadar yardım alabileceği aile destek paketi için e-devlet başvuru ekranı yeniden açıldı. Başvuru formunu dolduran aileler, düzenli olarak her ay ödemeler alacak ve bu ödemeler 1 yıl boyunca devam edecek. Peki, aile destek paketi uzatıldı mı? Aile destek ödemelerine zam yapıldı mı?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birçok destek paketi hazırlanmıştır. Bu desteklerden biri olan Aile Destek Programı geçtiğimiz yılda devreye alınmıştır. Aile destek ödemeleri olarak da bilinen yardım ödemelerinin Temmuz ayında sona ermesi planlanmaktaydı, ancak Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla bu süre uzatıldı. Bu sayede aile destek paketi uzatıldı mı sorusu da cevaplanmış oldu ve program 1 yıl daha devam edecektir. Aile destek yardımından yararlanmak isteyenler için başvuru ekranı yeniden açılmıştır. Peki, aile destek ödemelerinden kimler faydalanabilir? 2023 aile destek ödemesi miktarı ne kadar olacak?

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 1 yıl daha uzatıldı. Haziran 2023 itibariyle sona ermesi beklenen program yeni dönemde devam edecek. Bu kapsamda başvuruda bulunmak isteyen aileler için e-devlet üzerinde aile destek başvuru ekranı tekrar açıldı. Aileler, kolay ve hızlı bir şekilde başvurularını yaparak destek taleplerini iletebilecekler.

E-devlet üzerinden aile destek başvurusu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

E-devlet sistemine üyelik bilgilerinizle giriş yapın.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine göz atın.
Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti'ni bulun.
Sağ üst köşede yer alan "Yeni Başvuru" seçeneğine tıklayın.
Açılan formu doldurun ve başvurunuzu tamamlayın.
AİLE DESTEK ÖDEMESİ ŞARTLARI
E-devlet üzerinden aile destek başvurusu yapabilmek için belirli şartları sağlamanız gerekmektedir. Resmi açıklamalara göre, başvuru yapacak kişilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Adresinin yurtdışında olmaması
Adres gizliliği kararı almamış olması
18 yaşından küçük olmaması
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaması
Ayrıca, son 15 gün içinde hane içerisinden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu yapılmışsa, e-devlet üzerinden yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

AİLE DESTEK ÖDEMESİNE ZAM GELDİ Mİ?
Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler, ailelerin gelir durumlarına ve çocuk sayılarına göre değişmektedir. Kişi başına düşen aylık gelir aralığına bağlı olarak belirlenen destek tutarları aşağıdaki şekildedir:

450 TL ve altı gelire sahip olanlara aylık 1.250 TL destek ödemesi yapılacaktır.
450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı gelire sahip olanlara aylık 1.100 TL destek ödemesi yapılacaktır.
911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı gelire sahip olanlara aylık 950 TL destek ödemesi yapılacaktır.
1372,30 TL üzeri - 2.835,60 TL'den az gelire sahip olanlara aylık 850 TL destek ödemesi yapılacaktır.
Ayrıca, hanedeki çocuk sayısına göre de destek ödemeleri yapılmaktadır. Hanede bulunan çocuk sayısına göre belirlenen aylık destek tutarları aşağıdaki gibidir:

1-2 çocuklu hanelere aylık 350 TL destek ödemesi yapılacaktır.
3 çocuklu hanelere aylık 450 TL destek ödemesi yapılacaktır.
4 çocuklu hanelere aylık 550 TL destek ödemesi yapılacaktır.
5 ve üzeri çocuklu hanelere aylık 650 TL destek ödemesi yapılacaktır.
Aile Destek Programı kapsamında sağlanan bu destek ödemeleri, maddi durumu kötü olan ailelerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedeflemektedir.

EN ÇOK OKUNANLAR
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Finans Kredisi Nutuk Tanıtım Yazısı Smok