2023 Emekli Bayram İkramiye Zammı Belli Oldu! İşte Hesaplara Geçeceği Tarih

EKONOMİ - 2023-01-07 13:44:19

2023 Emekli Bayram İkramiye Zammı Belli Oldu! İşte Hesaplara Geçeceği Tarih

Artan enflasyon ve alım gücünün daralmasının ardından bu yıl yapılacak emekli ikramiye zammı milyonlarca emeklinin de yüzünü güldürecek. Yılda 2 kez verilen emekli bayram ikramiyelerine 2023 yılında yapılacak artış oranı da belli oldu. Peki, 2023 emekli ikramiyesi zammı ne kadar olacak?

Yeni yılın gelmesiyle birlikte maaşlara yapılan zamlar da netleşti. Milyonlarca emekli ise Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenen emekli bayram ikramiyesi tutarını araştırıyor. Akıllardaki soru 'emekli ikramiyesi ne kadar olacak, zam var mı? oldu. Emekli ikramiyesi ne zaman ödeniyor?

Emekli ikramiyesine yapılacak zam için 3 senaryo bulunuyor. 1. ihtimale göre, emekli ikramiyeleri 1100 liradan 2000 liraya çıkarılacak ve 2 bayram olmak üzere emeklilere toplamda 4 bin liralık ödeme yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

2. iddia ise, belirlenen Yeniden Değerleme Oranı aynı tutarda emekli ikramiyelerine yansıtılacak ve yüzde 122.94'lük zam oranının ardından düz hesapla ikramiyeler 2500 lira olarak belirlenecek. Emeklilere toplamda 5 bin liralık ödeme yapılacak.

MECLİS'E TEKLİF VERİLDİ

3. senaryo ise emeklileri en mutlu edecek durum olarak gözüküyor. Belirlenen 8506 liralık asgari ücretin, aynı şekilde emekli ikramiyesi olarak ödenmesini teklif eden CHP, teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Bu teklife göre emeklilere yılda 2 kere olmak kaydıyla toplamda 17 bin 12 liralık bir ödeme yapılması bekleniyor. 

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIYOR? 

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinden hesaplara geçen ikramiyenin 2023 yılında da bayramdan bir hafta önce ödenmesi bekleniyor.

Oruç, 23 Mart günü başlayacak, 20 Nisan günü son bulacak. 21 Nisan Ramazan Bayramı’nın 1. günü.

2023 Kurban Bayramı, 28 Haziran Çarşamba günü eda edilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Bankadan satılık araçlar - Nutuk - Tanıtım Yazısı elektronik sigara