Irak’a 3 bin çadır, 10’ar bin battaniye ve yatak yola çıktı

GÜNDEM - 2017-11-13 02:18:01

Irak’a 3 bin çadır, 10’ar bin battaniye ve yatak yola çıktı

Irak’ta meydana gelen depremin ardından Türk Kızılayı’nın Elazığ’daki depolarından 3 bin çadır, 10’ar bin battaniye, yatak ve mobil mutfak malzemesi tırlarla yola çıktı..

Irak’ta meydana gelen depremin ardından Türk Kızılayı’nın Elazığ’daki depolarından 3 bin çadır, 10’ar bin battaniye, yatak ve mobil mutfak malzemesi tırlarla yola çıktı.
Türk Kızılayı Güneydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi, Irak’ta meydana gelen depremin ardından ardından harekete geçti. Bu kapsamda Elazığ’daki depolardan Irak’a gönderilmek üzere 3 bin çadır, 10’ar bin yatak, battaniye ve mutfak seti kısa sürede tırlara yüklemedi yapıldı ve olay yerine ulaşmak içim harekete geçti.
Gönderilen malzemeler hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Güneydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü İsmail Yağcı, “Irakta meydana gelen deprem izmir escort bayaniyle şuan Elazığ bölge olarak Irak’ı toplamda 3 bin çadır, 10’ar bin yatak, battaniye ve mutfak seti planlaması yapıldı. Şuan yükleniyor ve yola çıkıyor. Bölgeye sevk edilecek. Habur sınır kapısındaki ekibe ve oradan da Irak’ın içlerine kadar sevkiyat yapılacak. Çalışmamız deprem saati ile başladı. 7-24 devam edecek. Toplamda 20 tır gidecek” diye bilgi verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Bankadan satılık araçlar - Nutuk - Tanıtım Yazısı elektronik sigara