Kiracıların beklediği düzenleme sonunda kabul edildi! Müjde Temmuz 2024’e kadar devam edecek!

GÜNDEM - 2023-07-18 12:26:46

Kiracıların beklediği düzenleme sonunda kabul edildi! Müjde Temmuz 2024’e kadar devam edecek!

Kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz 2024'e kadar uzatıldı. Yönetmelik TBMM tarafından onaylandı. TBMM'deki oturumda, Türkiye'de meydana gelen depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi için memur ve emekli maaşlarına zam yapılmasına ve bazı vergi zamlarına ilişkin hükümlerin yer aldığı 29 maddelik kanun teklifi görüşüldü.

Kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz 2024'e kadar uzatıldı. Yönetmelik TBMM tarafından onaylandı.

TBMM'deki oturumda, Türkiye'de meydana gelen depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi için memur ve emekli maaşlarına zam yapılmasına ve bazı vergi zamlarına ilişkin hükümlerin yer aldığı 29 maddelik kanun teklifi görüşüldü.

6 Şubat 2023. "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerden Kaynaklanan Ekonomik Zararların Tazmini İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Tesisi İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" başlıklı teklif. .375."

23. maddenin kabulüyle birlikte konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlandıran düzenleme 1 Temmuz 2024'e kadar uzatıldı. Bu hüküm, kira tutarının öncekinin yüzde 25'ini geçmemesi şartıyla geçerli olacak. kiralama yılı tutarı. Bir önceki kiralama yılına ait tüketici fiyat endeksinin 12 aylık ortalamasına göre değişim oranı %25'in altında kalırsa değişim oranı geçerli olacaktır.

Bu oranları aşan kira sözleşmeleri, bir yıldan uzun süreli kira sözleşmeleri için aşan tutar açısından geçersiz sayılacaktır.

EN ÇOK OKUNANLAR
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Finans Kredisi Nutuk Tanıtım Yazısı Smok