Tarih ve Kültür Aşıkları İçin Türkiye’deki Gezilecek Yerler

Binlerce yıldır insanlığın var olduğu ve sürekli medeniyetler kurarak gelişme gösterdiği Anadolu; gezilecek yerler açısından onbinlerce seçeneğe sahiptir. Daha önce birçok medeniyetin gelip geçtiği günümüz Türkiye’sinde, her medeniyetten bir iz kalmıştır.

Tarih ve Kültür Aşıkları İçin Türkiye’deki Gezilecek Yerler

Binlerce yıldır insanlığın var olduğu ve sürekli medeniyetler kurarak gelişme gösterdiği Anadolu; gezilecek yerler açısından onbinlerce seçeneğe sahiptir. Daha önce birçok medeniyetin gelip geçtiği günümüz Türkiye’sinde, her medeniyetten bir iz kalmıştır. Peki her yıl yüz binlerce turistin akın ettiği bu tarihi gezi yerleri nerelerdir? Bunların tümüne değinmemiz mümkün değil fakat en önemli ve dikkat çekenlerin bazılarını sizler için derledik.

Medeniyetin Göbeği: Göbeklitepe (Şanlıurfa)

Dünya çapında bir üne sahip olan Göbeklitepe, yerleşik hayatın ilk dönemlerinden izler taşımaktadır. Şans eseri keşfedilen ve tarihin birçok sayfasını kökünden değiştiren Göbeklitepe'de birçok yapı bulunmuştur. Bunların Tümü UNESCO tarafından koruma altındadır.

Doğanın İçinde Bir Manastır: Sümela Manastırı (Trabzon)

Türkiye’nin en bilindik manastırlarından bir tanesi olan Sümela Manastırı; birçok medeniyetten izler taşımaktadır. Tarih severlerin akın ettiği bu manastır, yeşil çevresi ile de dikkat çekerek gezilecek yerler arasında önemli bir yer edinmiştir.

Osmanlı’nın Değerlisi: Topkapı Sarayı (İstanbul)

Osmanlı İmparatorluğu’nda adeta bir merkez niteliğinde olan bu saray, yıllar boyunca hanedan tarafından kullanılmıştır. Her duvarında tarihe uzanan farklı bir detay bulabileceğiniz bir saraydır. Yakın tarihimiz hakkında bize birçok bilgi veren bu saray; tarih ve kültür gezisi sevenler için en uygun lokasyonlardan birisidir.

Milat Öncesinden Bir Tapınak: Apollon Tapınağı (Aydın)

Ege kıyılarında bir gezi turunda gidilmesze olmaz denilen bazı yerler vardır. Aydın’ın Yenihisar ilçesindeki Apollon Tapınağı’da bunlardan bir tanesidir. Bazı tarihi kaynaklara göre M.Ö. yıllarında bu tapınakta adaklar adandığı keşfedilmiştir. Yapısı ve gizemli geçmişi ile oldukça dikkat çeken bu tapınak, Ege Bölgesi’nin ilgi gören bir destinasyonudur.

Gezmeye Doyamayacağınız Antik Şehir: Efes Antik Kenti (İzmir)

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti; Roma döneminde doğu-batı arasındaki en büyük kapı niteliğindeydi. Bir liman kenti olan Efes; ticarette oldukça gelişmiştir. Ayrıca Kybele inancına dayanan en büyük tapınaklardan bir tanesi burada yer almaktadır. Tarih aşıklarının uğrak noktası olan bu antik kent; Dünya çapındaki gezilecek yerler arasındadır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!