Nude ne demek? Nude nedir? Nude fotoğraf atmak tehlikeli mi?

Gerek özel mesajlarda gerekse gönderi yorumlarında sıkça rastladığımız Nude terimi son dönemlerde popülerliğini arttırmış kelimelerden birisi haline gelmiştir. Dolayısıyla bu tarz kelimeler kullanılmaya başlandıkça artık kullanıcılara normal olarak gelmeye başlamıştır. Aslında çok büyük bir tehlike kullanıcıları bekliyor.

Nude ne demek? Nude nedir? Nude fotoğraf atmak tehlikeli mi?

Sondakika7 sitesinde yer alan habere göre, Sosyal medya uygulamaları üzerinde geldiğimiz nokta itibariyle birçok terim ortaya çıkmış ve hayatımıza girmiştir. İçlerinde her ne kadar zararsız terimler olsa da zararsız gibi görünen ancak büyük risk teşkil eden kelimeler de bulunmaktadır. Bu kelimeler özellikler girdiğimiz sene itibariyle tüm sosyal medya uygulamaları üzerinden sıklıkla kullanılıyor. Gerek özel mesajlarda gerekse gönderi yorumlarında sıkça rastladığımız Nude terimi son dönemlerde popülerliğini arttırmış kelimelerden birisi haline gelmiştir. Dolayısıyla bu tarz kelimeler kullanılmaya başlandıkça artık kullanıcılara normal olarak gelmeye başlamıştır. Aslında çok büyük bir tehlike kullanıcıları bekliyor.

Nude ne demek?

Bu kelimenin kötü namından yukarıda bahsetmiştik. Şimdi gelelim ne anlama geldiğine. Nude kelimesi ingilizceden kullanıcılara aktarılmıştır. Esas itibariyle çıplaklık ve soyunma hali durumudur. Yani bir kullanıcı size veya başka bir kullanıcıya ‘’nude at’’ veya ‘’send nude’’ gibi cümleler yazarsa bilin ki sizden veya diğerlerinden çıplak fotoğrafın istiyor demektir.

Nude fotoğraflar atanlara dikkat etmeli 

Bu tarz fotoğrafların yaygınlaşması her geçen gün artış gösteriyor. Dolayısıyla kullanıcıların birbirlerine mahrem yerlerini gösterecek veya çıplaklığıyla ön plana çıkacak fotoğraflar göndermesi, ileride büyük problemlere yol açabiliyor. Bu tarz içerikler bir kullanıcı tarafından toplanıp, daha sonra ifşa edilmek üzere çeşitli web sitelerine aktarılabiliyor. Dolayısıyla sizin sadece o kişiye atmış olduğunuz fotoğraf tüm kullanıcılara ve dünyaya açılmış oluyor.

Bu yüzden bu tarz içerikler ve fotoğraflar konusunda oldukça temkinli olmalı ve dikkatli davranmalısınız. Şu anda çok kullanılmasından dolayı bizlere normalmiş gibi gelebilir ancak büyük tehlike bizleri bekliyor. Dolayısıyla bu hususta hem kendinizi hem de çevrenize temkinli olmasını dile getirin. Bu tarz içerikleri kesinlikle bir başka kullanıcıya atmayın veya yollamayın.

Özellikle Instagram üzerinde popüler olan bu terim, diğer uygulamalara da yayılmış durumda.

Daha fazla yazı için Son dakika 7 haber sitemizi takip edebilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!