Hacı Bayram Gülbay Covid-19'dan Hayatını Kaybetti!

Türk sinemasının emektar isimlerinden makine ustası Hacı Bayram Gülbay'ın koronavirüse yenik düştüğünü duyurdu. Akay, "Yeşilçam tarihinde, sinema filmlerinin salonlarda 35 mm analog film makaraları üzerinden döndüğü yıllarda, en önemli makine ustalarından olan Hacı Bayram Gülbay'ı kaybettik.

Hacı Bayram Gülbay Covid-19'dan Hayatını Kaybetti!

Magazin camiasında 'Felaket Tellalı' lakabı ile tanınan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay'dan, bugün acı bir haber geldi. Akay, Türk sinemasının emektar isimlerinden makine ustası Hacı Bayram Gülbay'ın koronavirüse yenik düştüğünü duyurdu. Akay, "Yeşilçam tarihinde, sinema filmlerinin salonlarda 35 mm analog film makaraları üzerinden döndüğü yıllarda, en önemli makine ustalarından olan Hacı Bayram Gülbay'ı kaybettik.

8 Mayıs 2020 Cuma günü vefat eden Gülbay'a, koronavirüs teşhisi konmuş ve tedavisi hastanede sürüyordu. Daha sonra yoğun bakıma kaldırılan sinema emekçisi, maalesef koronavirüse yenik düştü. Gülbay, 8 Mayıs Cuma günü İstanbul Başakşehir'de bulunan Arnavutköy Kayabaşı Mezarlığı'nda defnedildi." ifadelerini kullandı.

Hacı Bayram Gülbay'ın dijital teknoloji sonrası verdiği bir röportajı da paylaşan Onur Akay, "Hacı Bayram Gülbay ve bu meslekte olanlar için dijital dönüşüm tam bir kâbus olmuştu.

Filmin sinema salonlarında döndüğü sırada sinema makinistlerine ve o tarihi makinelerle ustalarına ihtiyaç duymayan dijital teknoloji, Türkiye'de başta Hacı Bayram Gülbay olmak üzere, tüm dünyada bu sinema emektarlarını emekli etmişti. Nur içinde yatsın inşallah." yazdı. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!