Ücretli Öğretmenlere Müjde!!

Türk Eğitim Sen'in açtığı dava sonucunda, mahkeme, ücretli öğretmenlere destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücretlerinin %100 artırımlı ödenmesine karar verdi.

Ücretli Öğretmenlere Müjde!!
Destekleme ve yetiştirme kurslarında yapılan düzenleme sonucunda kadrolu öğretmenlere ek ders ücretleri %100 artırımlı olarak ödenmekte iken ücretli öğretmenler bu düzenlemenin dışında tutulmuş ve kurslarda görev alan ücretli öğretmenlere bugüne kadar normal ek ders ücreti ödenmiştir.
Türk Eğitim Sen'in açtığı davada Ankara 6.İdare Mahkemesi davayı reddetmiş, red kararı sendika tarafından istinaf mahkemesine götürülerek itiraz edilmiştir. İtirazımız sonucunda Ankara Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi itirazımızı haklı bularak yerel mahkeme kararını samsun rent a carrmış ve dava konusu işlemi iptal etmiştir. Mahkemenin iptal kararı üzerine ücretli öğretmenlere de destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücretleri %100 artırımlı ödenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı mahkeme kararı üzerine valiliklere gönderdiği yazıda mahkeme kararının bakanlığa tebliğ tarihi olan 26.07.2018 tarihinden itibaren uygulanmasını istemiştir. Bu durumda ücretli öğretmenler, 26.07.2018 tarihinden sonra destekleme ve yetiştirme kurslarında okutacakları derslerin ek ders ücretini %100 artırımlı olarak alacaktır.
Mahkeme kararı için tıklayınız.

Bakanlık yazısı için tıklayınız. 

 

Eğitim Sen Öğretmen Atama Ek Ders Ücreti Ek Ders Ücretleri Ders Ücretleri Türk Eğitim Sen
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!