MEB'de Karma Eğitim Maddesi Kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılması ve kapanmasına dair esasların ve usullerin düzenlendiği yönetmelikte liselerde karma eğitime dair değişiklik yaptı. Liselerin açılmasına ilişkin bölümden “Çok programlı Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır” maddesi kaldırılarak değişiklik yapıldı. Değişiklikler, nüfus ve öğrencinin az olduğu yerlerde düz, meslek ve teknik liselerdeki programları tek okulda toplayarak kız ve erkeklerin ayrı ayrı eğitim yapmasının yolunu açtı.

MEB'de Karma Eğitim Maddesi Kaldırıldı

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; Milli eğitim Bakanlığı karma eğitime ilişkin maddenin samsun rent a carrılmasının yargı kararı gereği olduğunu savundu. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk’ün yönetmeliğe ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan bakanlık kaynakları, “‘Karma eğitim’ ibaresine yönelik yargının yürütmeyi durdurma kararı gereğince düzenleme yapılmıştır” ifadelerini kullandı. Yönetmelikteki madde samsun rent a carrılsa da Milli Eğitim Temel Kanunu’nun ‘karma eğitim’ başlığı altındaki “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkân ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir” maddesini hatırlatan bakanlık yetkilileri “Kesinlikle karma eğitimin samsun rent a carrılmasına ilişkin herhangi alanya escort çalışma ve düzenleme yoktur” şeklinde açıklama yaptı.

Daha önce öğrenci sayısı 80’in altında kalan liselerin kapatılmasını öngören yönetmelik değiştirilerek, imam hatiplere sağlanan 40 öğrenci standardı her okula sağlandı. Değişiklikle kapatılma şartları toplam öğrenci sayısının okul öncesi ve ilkokullarda 10, ortaokullarda, imam hatip ortaokullarında ve yatılı bölge ortaokulları ile ortaöğretim kurumlarında 40’ın altına düşmesi olarak düzenlendi.

Kaynaklar; Cumhuriyet

Meb Milli Eğitim Bakanlığı Karma Eğitim MEB'de Karma Eğitim Maddesi Kaldırıldı Karma Eğitim Maddesi Kaldırıldı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!