Taşeron İşçilere Tediye Ödemesi! Tediye Ödemesi Ne Zaman Verilecek?

TAŞERON - 2020-05-07 21:55:33

Taşeron İşçilere Tediye Ödemesi! Tediye Ödemesi Ne Zaman Verilecek?

Kamu işçisi statüsüne geçen vatandaşlar taşeron işçilere tediye ödemesi ne zaman verilecek ve ücret ne kadar gibi konuları merak etmektedirler. Kamu işçilerini ve Sağlık Bakanlığı’nca çalışan salık çalışanlarını alakadar eden tediye ödemeleri için yeni bir kanun tasarısı hazırlandı. İşte konuya ilişkin olarak detaylar..

Taşeron işçiler kadro talebinde bulunmaları ardından 4D statüsüne alınmışlardı. Bunun üzerine kamu işçisi statüsüne geçen vatandaşlar taşeron işçilere tediye ödemesi ne zaman verilecek ve ücret ne kadar gibi konuları merak etmektedirler. Kamu işçilerini ve Sağlık Bakanlığı’nca çalışan salık çalışanlarını alakadar eden tediye ödemeleri için yeni bir kanun tasarısı hazırlandı.

Normalde taşeron işçilerin ikinci tediye taksitlerini 22 Mayıs itibariyle almaları gerekiyordu. Ancak korona virüs kapsamında bu tarihin erkene çekilmesi tartışmaları ortaya çıktı. Bu noktada korona virüs etkileri nedeniyle işçilere bir maaş ikramiye verilmesi konuları tartışılmaya devam ediyor. İşte konuya ilişkin olarak detaylar..

Taşeron İşçilere Tediye İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Tediye ödemeleri devlete bağlı kurumlarda çalışan işçilere ve belediye çalışanlarına yıl içerisinde 4 taksit şeklinde yapılan ödemelerdir. Bu noktada 4D statüsüne geçen taşeron işçiler de tediye ödemelerini ne zaman alacaklarını merak etmektedirler.

Tediye ikramiyesi ne zaman verilecek gibi konuları merak eden vatandaşlar bu konuya ilişkin olarak araştırmalarını sürdürmektedirler. Bu konuda ilk tediye ikramiyeleri 31 Ocak 2020 tarihinde yatırılmıştır. 2. Taksitlerin ise 22 Mayıs 2020 tarihinde yatırılmasına kararlaştırılmıştır. Yine 4D kadroya geçen taşeron işçiler de tediye ödemelerinin 2. Taksitlerini alabileceklerdir.

Tediye İkramiyeleri Ne Kadar Verilecek?

4D kadroya geçerek tediye ödemelerinin ikinci taksitinden faydalanacak olan taşeron işçiler bu kapsama ne kadar ek ödeme alacaklarını merak etmektedirler.

Tediye ikramiyeleri ne kadar konusunu merak eden çalışanlar bu konu hakkında araştırmalarını yapmaya devam ediyorlar. Konuya ilişkin olarak Resmi Gazete ’de yayımlanan karara göre 4D statüsüne geçen taşeron işçilerin de dâhil oldukları işçilerin bütününü 13 günlük ödemeleri üzerinden tediye ödemeleri gerçekleştirilecektir.

Taşeron işçilerin belediyelerden şirketlere geçmesi halinde ikramiyeleri Nisan ve Ekim aylarında 5’er günlük olacak şekilde yılda iki kez olacak şekilde gerçekleştiriliyor. Genel olarak belirlenen tediye ödemeleri ise şu şekildedir:

  • 2943 TL maaş alan işçilere 913 TL
  • 3000 TL maaş alan işçilere 929 TL
  • 3500 TL maaş alan işçilere 1084 TL
  • 4000 TL maaş alan işçilere 1239 TL
  • 4500 TL maaş alan işçilere 1394 TL
  • 5000 TL maaş alan işçilere 1548TL

Yapılan bu ödemeler vergi dilimi olarak hesaplandığı için ikramiye ödemelerine ilave ödemeler, kazanılan maaş ve yardım tutarlarına göre rakamlarda bir takım değişikliklere neden olabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Finans Kredisi Nutuk Tanıtım Yazısı Smok