Eşi cinsiyet değiştirsin diye banka soydu! Gelmiş geçmiş sıradışı hırsızlık , sosyal medyanın gündemine oturdu!

Gelmiş geçmiş en sıra dışı hırsızlık suçu 22 Ağustos 1972 tarihinde meydana geldi. John Wojtowicz’un sevgilisi cinsiyet değiştirmek istiyordu fakat çok masraflıydı. Bu yüzden beraber cinsiyet değiştirme operasyonu için beraber banka soymak istediler.

Eşi cinsiyet değiştirsin diye banka soydu! Gelmiş geçmiş sıradışı hırsızlık , sosyal medyanın gündemine oturdu!

Gelmiş geçmiş en sıra dışı hırsızlık suçu 22 Ağustos 1972 tarihinde meydana geldi. John Wojtowicz’un sevgilisi cinsiyet değiştirmek istiyordu fakat çok masraflıydı. Bu yüzden beraber cinsiyet değiştirme operasyonu için beraber banka soymak istediler.

Liseyi bitiren John WojtowiczAmerikan ordusuna katıldı ve Vietnam savaşlarının ardından Amerika’ya geri geldi. İlk karısı ile bu süreçlerde evlendi. Evlilik sırasında iki çocukları olur ve çalıştığı bankada biri ile tanışır. Bunun ardından 27 yaşına gelen adam evliliğinin dördüncü yılında bankaların nasıl işlediğini bilen adam banka soymaya kalktı.

1967 yılında askerden dönen John Wojtowicz her ne kadar eşcinsel olduğunu fark etse bile toplum baskısının eklenmesi askerde yaşadığı travmalardan dolayı bu durumu sır gibi saklar. Bu zamanlara kadar çok fazla garipsenen bir durum olması adamı daha çok geri çeker.

John Wojtowicz’un annesi çocukluğunda çok iyi ve uslu biri olduğunu, askerde yaşadığı travmanın onu bu hallere getirdiğini dile getirmesine rağmen düğününe de gider. Beyinde meydana gelen gel git durumlarına daha fazla dayanamayan John Wojtowicz 1969 yılında karısından ayrılır. İki sene boyunca da aktivist olarak hayatına devam ederken eş cinselliği savunur.

Ve tanıştılar…

Bu kadar olayın ardından resmen tüm hayatını bir anda değiştirecek etkiye sahip sevgilisi Ernest Arın ile tanıştılar. O ise erkek bedenine hapsolan bir kadındır. John Wojtowicz her ne kadar karısının cinsiyet değiştirmesine karşı çıksa bile 1971 yılında çok güzel bir düğün ile evlenir. Bir yıl içerisinde bazı sorunlar da meydana gelir. Sevgilisi kendisi için artık kadın bedeni ister ve bu duruma daha çok dayanamayarak intihar eder. Çok uzun bir süre hastanede yatan kadının ardından John Wojtowicz bir karar alır ve istediğini yerine getirmek için banka soymaya harekete geçer.

Banka soyma kararı alan adam tüm para ile karısının ameliyat kararını alır ve 1972 yılında ilk defa banka soygunu meydana gelir. 3 arkadaş banka soymak için uygun bir yer ararken Chase Manhattan Brooklyn şubesine girme karar alırlar. Fakat arkadaşlardan biri vazgeçer ve iki arkadaş tam 14 saat boyunca sürecek stresli sürece girerler. Yarısı boş olarak yer alan banka kasasında ise tam 38 bin dolar nakit para ve 1775 bin dolar seyahat çekleri yer alır. Her ne kadar ele bunlar geçse bile polisler gelmeden kaçamazlar.

John Wojtowicz ve arkadaşı her ne kadar bankada 14 saat boyunca 8 kişi rehin alsalar bile halk yanı sıra medya ona yoğun bir ilgi gösterdi. Rehinelere pizza ısmarlayan, pizzayı banka parası ile ödeyen, elinde kalan paraları kalabalığa saçan adamı adeta herkes çok sevdi. Onun için ise herkes onu RobinHood gibi sevdi ifadeleri kullanıldı.

Soygunun son iki saatinde eş cinsel olduğunu ve karısının ameliyatı için bu parayı kullanacak olduğunu açıklar. Karısının ameliyatı için hastaneye gitmesine izin vermelerinin ardından rehineleri bırakacaktır. Olay yerinde tam 13 saat boyunca aralıksız zaman geçiren anne her ne kadar oğlu John Wojtowicz ile görüşse bile teslim olması için ikna edemez. Artık kaçış yolları kalmayan adamlar bir jet ister ve kaçmak ister. Fakat kaçtıkları alanda onları FBI ajanları bekler. Arkadaşı olay yerinde vurularak can verirken kendisi de yakalanır.

Rehinelerin burunlarının bile kanamasına izin vermediler. John Wojtowicz mahkeme sırasında tam 20 yıl ceza alırken 78 yılında serbest kalır. Fakat belirli suçlara bulaşan adam en son 87 yılında tamamen serbest kalır. 60 yaşına geldiği zaman 2006 yılında kanser tedavisi gördüğü sürelerde annesinin evinde ölü olarak bulunur.

Genç adamın hikayesi kullanılmak üzere bir film yazılır. 7500 dolar olan filmin sadece yüzde bir karını alır ve karısının ameliyatını karşılar. Fakat artık istediği bedene kavuşan kadın bir adam ile evlenir. O sıralarda da adını değiştirir. Anlaşamadıklarını gören kadın kısa süre içerisinde boşanır ve 1987 yılında hayata gözlerini kapatır. Cenazesine John Wojtowicz da katılır. Tabi ki her zaman olduğu gibi cenaze sırasında da Eden için çok güzel sözler kullanır.

Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!