Evli ve asgari ücretli olan vatandaşlar dikkat! Maaşlarda kesintiler yapılacak…

Asgari ücretle çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için kötü haber geldi. Eylül ayından itibaren artık maaşlara yüzde yirmilik vergi dilimi uygulanacak. Bekar olan çalışanlar bu durumdan etkilenmezken, evli ve çocukları olan kesim etkilenecek.

Evli ve asgari ücretli olan vatandaşlar dikkat! Maaşlarda kesintiler yapılacak…

Asgari ücretle çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için kötü haber geldi. Eylül ayından itibaren artık maaşlara yüzde yirmilik vergi dilimi uygulanacak. Bekar olan çalışanlar bu durumdan etkilenmezken, evli ve çocukları olan kesim etkilenecek.

Yıl başına kadar evli ve çocuğu olan vatandaşların ellerine geçen gelirde vergi dilimi ile beraber azalmalar meydana gelecek.

Azalma haberinin ardından maaşlarda tam 400 TL ye varan azalış meydana gelecek. Vergi dilimleri kimleri kapsayacak ve kimlerden ne kadar kesinti olacak? Merak edilen tüm detaylar...

KÇÖ ve ücretsiz izne çıkanlar etkilenmiyor!

Eşleri çalışmayan ve çocukları olan asgari ücretli vatandaşlara ödenen ek ödemelerde azalmalar meydana gelecek. Fakat bekarlar AGİ ücreti almadıkları için bir azalma meydana gelmeyecek. Eğer yıl içinde kazanılan gelir 22 bin TL üzerine çıkarsa kesinti yapılacağı belirlenirken altında kalanlardan kesinti olmayacak. Eylül ayı itibari ile hem eşleri çalışmayan hem de çocukları olan vatandaşlarda yüzde yirmi oranları ile vergi dilimine girecek ve kesintiler olacak. Fakat ücretsiz izne çıkanlar ve KÇÖ alanlar bu kısma dahil olmayacak. Her ay 25 TL yıl sonuna kadar da maaşlarda 125 TL toplam azalma olacak.

Maaşlarda belirlenen aradaki fark ve asgari geçim indirimi olarak da halk arasında bilinen Agi ödemeleri kapsamında düşmeler olacak. Üç çocuklu ve eşi çalışmayan asgari ücretli vatandaşların her ay ellerine geçen net tutar üzerinden 25,70 TL azalma meydana gelirken bu yıl sonuna kadar 128,50 TL olacak. Yıllık baz hesaplaması yapıldığı zaman da 400 TL ye ulaşacak.

Fakat kısa çalışma ödeneği alanlar ve ücretsiz izne çıkan kesim buna dahil olmayacak. Onlar 2019 yılı içerisinde toplam 22 bin TL yıllık gelir elde edemedikleri için vergi dilimine dahil olmuyor. Sadece yıl içinde 22 bin TL üzerinde geliri olan vatandaşlar bu kesime dahil olacak. Bu kapsamda eşleri çalışmayan ve çocukları olan vatandaşlardan kesintiler meydana gelecek. Yıl içinde 22 bin TL üzerinde gelir elde eden vatandaşlarda uygulanacak.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!