Emeklilerin uzun süredir beklediği karar alındı! Emekli maaş zammı ne kadar?

Ülkemizde milyonlarca emekli vatandaş ocak ayında ne kadar zam alacaklarına dair araştırmalarına devam ediyor. Emekliler için her yıl Ocak ve Temmuz ayları içerisinde yılda iki kere zam uygulanıyor. En son gelen zam oranları Temmuz ayında maaşlara yansıtılmıştı.

Emeklilerin uzun süredir beklediği karar alındı! Emekli maaş zammı ne kadar?

Ülkemizde milyonlarca emekli vatandaş ocak ayında ne kadar zam alacaklarına dair araştırmalarına devam ediyor. Emekliler için her yıl Ocak ve Temmuz ayları içerisinde yılda iki kere zam uygulanıyor. En son gelen zam oranları Temmuz ayında maaşlara yansıtılmıştı.

Ocak ve Haziran ayları içerisinde belirlenen enflasyon oranlarına gelen zammın ardından, bu sefer de emekliler Ocak ayında maaşlarına gelecek zam oranlarının ne kadar olacağını merak ediyor. SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 5,68 oranları ile memur, memur emekliler, yaşlı, engelli için yüzde 4,68 oranları ile zam yolda geliyor. Peki SSK ve Bağkur emeklileri için ocak ayında ne kadar zam gelecek ve en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına gelecek zam oranları hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik…

Emeklileriçin Ocak ayında gelen zam haberleri tahminlerine göre vatandaşlar ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya devam ediyor.

En düşük ve en yüksek emekli maaş zamları ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli vatandaş Ocak ayında maaşlarına gelecek zam oranlarının ne kadar olacağını araştırmaya devam ediyor. SSK ve Bağkur emeklileri için gelen enflasyon beklentilerine göre ne kadar zam geleceği araştırılıyor.

SSK ve Bağkur kapsamında emekli olacak vatandaşlar için yılın ikinci yarısında meydana gelen enflasyon oranlarına göre belirlenecek. Memur ve memur emeklileri için yüzde üç oranları ile zam gelmesi bekleniyor. Fakat Temmuz ve Aralık ayı içinde beklenen enflasyon oranları tahminlerin üzerine çıkar da yüzde dördün üzerine çıkarsa farklar yansıtılacak. Memur maaş kat sayılarına göre artış oranları yapılacak yaşlılar, engelliler, evde yakınlarına bakanların gelirleri ile beraber emekli doktorların ilave ödemelerine de etki etmesi söz konusu olacak.

Merkez bankasından gelen beklenti anketine göre TÜFE tahminleri SSK ve Bağkur emeklileri için maaş artışlarının yüzde 5,68 memur ve memur emeklileri için yüzde 4,68 olabileceğini ortaya sergiledi.

Kimlere ne kadar zam gelecek?

  1. En düşük emekliiçin şu an esnaflarda 1993 TL, 2000 yılından daha önce emekli olan SSK kapsamındakiler için 2359 TL, memurlar için de 2946 TL ödeme yapılacak.
  2. Memurlar için en az 3893 TL ye kadar artış gözlenecek.
  3. Aile yardımları için şu an çalışmayan eşler için yapılan 351,9 TL’den 362,52 TL, 0 ve 6 yaş arasında çocukları için 77,23 TL değerlerinden 80,84 TL ye kadar artış gösterecek. 6 yaş üstünde olan çocuklar için yapılan yardımlar 38,62 TL den 40,42 TL ye kadar artış gösterecek. Eğer memur birinin 6 yaşından küçük iki çocuğu varsa ve eşi de çalışmıyorsa yapılacak yardımlar 529 TL ye kadar artış gösterecek.
  4. Yaşlılar için yapılan yardımlar 711 TL den 744 TL ye kadar artış gösterecek.
  5. Engel oranları yüzde 40 ve 69 arasında olan vatandaşlar için 567,97 TL’den 594,97 TL ye kadar artış gösterecek. Yüzde yetmiş oranları ile engeli olanlar için 851,95 TL’den 891,82 TL ye kadar artış gösterecek.
  6. Evde bakım ödemeleri için şu an yaşlı ve engelli yakınları için ödenen yardımlar aylık 1544 TL den 1616 TL ye kadar artış gösteriyor.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!