KYK Borcu olanlar dikkat! Son dakika gelişmesi yaşandı… KYK borçları silinecek mi, nasıl başvuru yapılır?

Milyonlarca mezun olan öğrenci tarafından KYK borçları silinecek mi, yapılacak mı yoksa erteleme taksit sayısı ne kadar olacak diye araştırmalar devam ediyor. Yaşanan zorlu günlerde korona virüs süreçlerinin de araya girmesi milyonlarca genç kesimin bir yandan işsiz kalmasına bir yandan da mezun olmalarına rağmen iş bulamadıkları için KYK borçlarını ödemek konusunda zorluk çekmelerine neden oluyor.

KYK Borcu olanlar dikkat! Son dakika gelişmesi yaşandı… KYK borçları silinecek mi, nasıl başvuru yapılır?

Milyonlarca mezun olan öğrenci tarafından KYK borçları silinecek mi, yapılacak mı yoksa erteleme taksit sayısı ne kadar olacak diye araştırmalar devam ediyor. Yaşanan zorlu günlerde korona virüs süreçlerinin de araya girmesi milyonlarca genç kesimin bir yandan işsiz kalmasına bir yandan da mezun olmalarına rağmen iş bulamadıkları için KYK borçlarını ödemek konusunda zorluk çekmelerine neden oluyor.

Uzun yıllar boyu bu konu hakkında af ya da yapılanma gibi durumlar gelsin diye bekleyen öğrenciler için siyasi kanatlardan beklenmedik bir müjde geldi. Geçtiğimiz günler içerisinde vergi yapılandırma olacağına dair müjdeli haberler gelmişti. AKP grup başvekili Mehmet Muş; TBMM için sunulan borç yapılandırmaları ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Gelen açıklamalara göreKYK borçları silinecek mi yapılanacak mı, erteleme taksit sayısı ne olacak? İşte KYK borçları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Son dakika gelişmeleri… KYK borçları silinecek mi yapılanacak mı, erteleme taksit sayısı ne olacak? Yükseköğretim mezunu olan öğrenciler mezun olmalarının üzerinden iki yıl geçmesi ile beraber KYK ödemelerine başlıyor. Fakat bazılarının iş bulamaması ve maddi anlamda yetersiz olmaları vatandaşların KYK borçlarının ertelenmesi için karar çıkmasını sabırsızlık ile beklemelerine neden oluyor. KYK borç erteleme hakkında merakla beklenen açıklama da AKP grup başvekili Mehmet Muş tarafından geldi.

KYK borçlarında yapılandırma olacak mı, taksit sayısı ne olacak?

Milyonlarca mezun öğrenci tarafından büyük bir heyecan ile beklenen açıklama AKP grup başvekili Mehmet Muş tarafından geldi. Açıklaması sırasında; ‘’ vergi, SGK ve KYK borçlarının yanı sıra trafik cezalarının yapılanacak olduğu, yapılandırılan borçlar için de 18 ay vade imkanı verilecek olduğu ‘’ aktarıldı. ‘’ yapılandırma kapsamına dahil olacak borçların da ortalama olarak 500 milyar TL civarında olduğu ‘’ açıklanan bilgiler arasında oldu.

Başkan Erdoğan’dan açıklama…

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan; Dünya insan hakları gününden dolayı yapılan her insan bir dünya temalı olan program sırasında KYK borçlarına da değinmeyi ihmal etmedi. Öğrenciler tarafından yöneltilen tüm sorulara yanıt veren Erdoğan; ‘’ gündem içinde bu konuların yer aldığını, bütçe müzakereleri sırasında masada yer alacak olduğunu, öğrencilerin lehlerine bir adım atılacağını, kredi olayının ortadan kaldırılacağını, sadece burs verilecek olduğunu, tüm değerlendirmelerin yapılacağını ve ona göre bir adım atılacağını’’ açıklamıştı.

Öğrenim kredi borçları nasıl hesaplanacak?

Öğrenim kredisi alan tüm öğrenciler borçlarını kredilerin ilk verilmeye başlamış olduğu tarihten son alınan tarihe kadar ya da kredilerin kesilmiş olduğu ana kadar alınan miktarları Yİ – ÜFE artış oranlarının uygulanması ve ilave edilmesi ile beraber hesaplama yapılacaktır.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!