Emeklileri üzecek haber! Prim ödemeleri ile ilgili korkulan karar alındı...

SGK’dan ortaya çıkan ciddi rakamlar ile beraber meydana gelen bütçe açığı; sosyal sigorta sisteminde tekrar bir düzenleme yapılmasına – emekli maaşları, ödenek ve kıdem tazminatlarında yeni bir yapılandırma olmasına neden olabilir.

Emeklileri üzecek haber! Prim ödemeleri ile ilgili korkulan karar alındı...

SGK’dan ortaya çıkan ciddi rakamlar ile beraber meydana gelen bütçe açığı; sosyal sigorta sisteminde tekrar bir düzenleme yapılmasına – emekli maaşları, ödenek ve kıdem tazminatlarında yeni bir yapılandırma olmasına neden olabilir.

SGK kapsamında meydana gelen açıklık resmen tarihe damgasını vurdu ve 2019 yılındaki 39,9 milyar TL’ye yakın açıklığın 2020 yılının ilk yedi aylık kısmında 50 milyar 39 milyon 280 bin TL ye ulaşması ilk rekora imza attı.

Milyonlarca emekliyi yıkacak haber geldi…

SGK kurumlarında prim gelirleri ile beraber emekli maaşları ve sağlık giderlerinin karşılanması oranlandığı zaman durum bir hayli kötüye gidiyor. 2019 yılındaki yüzde 71,8 oran, 2020 yılında yüzde 62,7 ye kadar iniş sergiledi.

Açıklık her geçen gün daha çok artıyor

SGK tarafından gelen açıklamalar ile kurum bütçesinde meydana gelen açıklık korona virüs salgını ile daha da büyümeye devam ediyor. İşveren ve işçi katkılarından alınan paylar ile gündemde olan prim ödemelerinin ardından emekli maaşları ile beraber sağlık giderlerinde meydana gelen açıklık son hızı ile devam ediyor. Bu yılın ilk yedi aylık kısmında yüzde 62,7 ye kadar inmesine neden oldu.

Emekli maaşlarında ve kıdem tazminatlarında yapılandırma olacak mı?

Meydana gelen tablonun çok vahim bir durumda olması yeniden düzenlemelere gidilmesine ve ödenen kıdem tazminatından maaşlara kadar yapılandırmaların söz konusu olmasına işaret ediyor. Eğer sağlık işletmesi gibi alanlar borçlarını ödeyememeye devam ederse birçok alanda iflas yaşanması ihtimal. Bu kapsamda teminat paketlerinin daraltılması ya da hizmetlere erişimlerde kısıtlama olması her ne kadar istenmese bile muhtemel durumlar olarak gözleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!