Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye Büyük Terbiyesizlik! Bu Kadarı da Pes Dedirtti!

Türkiye ile yaşanılan siyasal sorunlar sonrasında Suudi Arabistan cephesinde terbiyesizlik üzerine terbiyesiz hareketler yapılıyor. Suudi Arabistan ülke genelinde Türk mallarına uyguladığı boykot sonrasında sosyal medyada birtakım görseller yer almıştı.

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye Büyük Terbiyesizlik! Bu Kadarı da Pes Dedirtti!

Arap yarımadasında son birkaç aydır işler çok farklı şekilde ilerliyor. Sözcü Gazetesi tarafından yapılan habere göre; Türkiye ile yaşanılan siyasal sorunlar sonrasında Suudi Arabistan cephesinde terbiyesizlik üzerine terbiyesiz hareketler yapılıyor. Suudi Arabistan ülke genelinde Türk mallarına uyguladığı boykot sonrasında sosyal medyada birtakım görseller yer almıştı. Arap yarımadasından gelen son görseller ise bu kadarına da pes dedirtti. İşte detaylar ve daha fazlası nutuk.com.tr adresinde yer alıyor..

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanılan gerilimler sonucu Arap ülkesinde Türk ürünlerine boykot getirildi. Birçok mağaza ve alışveriş merkezlerinde satışı yapılan Türk mallarının satışı yasaklandı ve almak isteyenlere büyük yaptırımlarla tehdit uygulandı. Son olarak bu boykot farklı bir hal alırken bu sefer Türk ürünleri tamamen kaldırılırken raflara Yunan ürünleri getirildi.

Riyad şehrinde yer alan birçok süpermarketlerde Türk ürünleri indirilirken yerine Yunan, Fan ve Mısır'dan gelen ürünler eklendi. Bu ürünlerin eklenmesi sonrasında ise Yunan ürünlerinin bulunduğu bölgelere Yunan bayrakları eklenerek "Yeni ürünler gelmiştir" mesajları verildi.

ARABİSTAN TARAFINDAN TÜRKİYE'YE YAPILAN YAPTIRIMIN İDDİALARA GÖRE KARŞILIĞI 20 MİLYAR $

Arabistan ülkesinde Türk mallarına yapılan boykot bildiğiniz üzere Twitter hesaplarından atılan tweet ile duyurulmuştu. Suudi Arabistan Ticaret Odası Başkanı ise Suudi televizyonlarına verdiği demeçler ile birlikte bu yaptıkları boykotun Türkiye'ye yaklaşık 20 MİLYAR $ gibi bir rakama mal olacağını açıkladı.

Öte yandan ülkede çok sık tercih edilen Türk beyaz peynirlerinin raflardan kaldırılıp kaldırılmadığı ise belli değil. Bu konu ile ilgili sorulan sorularda ise Ticaret Odası Başkanı "Bu çok hassas bir konu" diye yanıt verdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!