İŞKUR hibe destek limitini 65 Bin TL'ye yükseltti! Kimler yararlanabiliyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu açıklamasında kendi işini kuracak olan engelli vatandaşlara sağlanacak destek miktarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk sağlanan destek ödemesinin artırıldığını duyurarak sağlanacak destek ödemesi tutarının 65 bin TL'ye yükseltildiğini bildirdi.

İŞKUR hibe destek limitini 65 Bin TL'ye yükseltti! Kimler yararlanabiliyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk İŞKUR tarafından sağlanan devlet desteklerinden olan engelli vatandaşlarımıza  yönelik iş kurma desteğine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.Bakan Selçuk açıkamasında engelli vatandaşlar için sağlanan ödeme miktarlarının yükseltildiğini beyan etti.

Uzun süredir devam eden çalışmanın engelli vatandaşlrında iş sahasında yerini alabilmeleri adına  desteklendiğini ifade edeb Bakan Selçuk yapmış oldukları düzenlemeye ait ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı. 

DESTEK 65 BİN TL YÜKSELTİLDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Bakanlık tarafından yapılan desteklerle kendi işini kurmak isteyen iş sahasında yer almak isteyen engelli vatandaşlara 2014 yılından bu zamana kadar desteklerinin sürdüğünü ifade etti. Bu zaman zarfı içersinde toplamda 2 bin 291 engelli vatandaşımızın kendi işlerini kurmalarında destek verdiklerini ve bu sayede 96 milyon 944 bin TL hibe destek sağlandığını bildirdi. 

Önceki dönemlerde ödenen hibe destek tutarının 50 bin TL olduğunu söyleyen Bakan Selçuk yapılan yeni düzenlemenin ardından bu miktarın 65 bin TL çıkarıldığının özellikle üzerini çizdi.

Çalışma Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ayrıca bu destek ödemelerinin nasıl alınacağına dair de bilgi vererek engelli vatandaşların destekten yararlanabilmek adına öncelikle 17 Temmuz 2020 tarihine kadar İŞKUR Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiğini duyurdu.

Bakan Selçuk engelli vatandaşlarımız için yapılan hibe destek açıklamalarında:

"Bu desteğin amacı, engellilerimizin kendi işlerini kurmasına, mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak. Verdiğimiz hibelerle engellilerimizin hayallerine destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Mevzuat

Türkiye’de engellilerin işçi olarak istihdamı, 4857 sayılı İş Kanununun 30 uncu maddesinde öngörülen kota sistemi ile sağlanmaya çalışılmaktadır.

4857 sayılı İş Kanununun 30 uncu maddesinde öngörülen kota sistemi kapsamında;

  • 50 veya daha fazla işçi(tarım ve orman işletmelerinde 51 veya daha fazla) çalıştırdıkları;
  • Özel sektör işyerlerinde % 3 engelli,
  • Kamu işyerlerinde ise % 4 engelli ile % 2 eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan işçiyi

meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler.

(Kamu işyerlerinde engelli istihdamında EKPSS puanı gerekmektedir.)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!