Mahkûm Yakınlarına Yardım ve Maddi Destek Nasıl Alınır?

İçerisinde bulunduğumuz korona virüsle mücadele kapsamında mahkûm  yakınlarına maddi yardım yapılacak haberiyle de bu süreçte yapılan destekler devam ediyor. “İnfaz Paketi” TBMM’ye sunuldu. Eğer bu paket olumlu bir şekilde açıklanırsa mahkûm yakınları gerekli yardımı ve maddi desteği bekliyorlar.

Mahkûm Yakınlarına Yardım ve Maddi Destek Nasıl Alınır?

İçerisinde bulunduğumuz korona virüsle mücadele kapsamında mahkûm  yakınlarına maddi yardım yapılacak haberiyle de bu süreçte yapılan destekler devam ediyor. Bu kapsama mahkûm yakınlarında maddi destek ve yardım yapan birtakım kuruluşlar bulunuyor.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamaya göre toplamda 375 adet cezaevi bulunuyor. Bu ceza evlerindeki mahkûmların yakınlarını korumaya yönelik olarak gündeme gelen “İnfaz Paketi” TBMM’ye sunuldu. Eğer bu paket olumlu bir şekilde açıklanırsa mahkûm yakınları gerekli yardımı ve maddi desteği bekliyorlar.

Mahkûm Yakınlarına Korona Yardımı

Son zamanlarda en çok araştırılan konulardan bir tanesi de İnfaz Paketi ardından mahkûm yakınlarına korona yardımı konusu oldu. Birçok vatandaş mahkûm yakınlarının sosyal yardımlardan yararlanıp yararlanamayacağını merak ediyor.

Korona virüs salgınıyla mücadelede Ekonomik İstikrar paketleri kapsamında daha önceden 2 fazda ihtiyaç sahibi aileler 1000 lira maddi desteğe kavuşmuşlardı.

Şimdi 4. fazda bu kez kimlerin 1000 lira maddi destek alacağı merak edilen konular arasında. İnfaz paketine gelindiğinde ise virüs salgını nedeniyle cezaevlerindeki doluluk oranının azaltılması için 130 bin kişi serbest bırakılacak. Bu kapsamda 130 bin kişinin salınması beraberinde düzenli geliri olmayan mahkûm yakınlarına sosyal yardım yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

İnfaz Paketi Son Durum

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ortaya atılan paketlerden birisi de infaz paketi olmuştu. Bu kapsamda gerekli görüşmeler yapıldı ve karara bağlandı. Bu paket ile birlikte kapsam dışında kalan suçlarda ceza infaz süresi yarı yarıya düşecek. Aynı zamanda cezaevinde geçirilmesi gereken kalan süresin beşte biri de denetimli serbestlik olarak geçecek.

130 Bin Mahkûm Yakınına Maddi Destek

İnfaz paketi ardından en çok merak edilen konulardan birisi de salınacak olan 130 bin mahkûm yakınına maddi destek sağlanıp sağlanmayacağı konusu oldu. Yapılan görüşmeler ardından 130 bin mahkûm için 2 ay cezalarının kalan sürelerini evlerinde geçirmelerine izin verildi.

Bu mahkûmlar 2 ay ardından cezaevlerine geri dönerek kalan sürelerini tamamlayacaklar. Bu haberlere ilişkin olarak vatandaşlar mahkûmların nasıl maddi yardım alabileceklerini de merakla bekliyorlar.

Mahkûm Yakınlarına Maddi Destek

Mahkûm yakınlarına maddi destek infaz teklifi ardından son derecede merak edilen bu durum. Bu konuya ilişkin olarak mahkûm ve hükümlü olanların yakınlarına devlet tarafından her ay düzenli olarak sosyal yardım ödemeleri gerçekleştiriliyor.

2 ayda bir ya da aylık olarak gerçekleştirilen bu yardımlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılıyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahipleri saptanarak eşi ceza evinde olan mahkûm ailelere yardımlar aylık olarak 550 lira olacak şekilde yapılıyor. Bunun yanı sıra korona virüsle mücadele için destek paketleri kapsamında yapılan 1000 lira nakdi destek yardımlarının ihtiyaç sahibi mahkûm yakınlarına da yapılması bekleniyor.

www.nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!