Cuma namazı ve Bayram namazı için flaş gelişme! Camilerde cuma namazı ne zaman kılınacak?

Normalleşme takvimi kapsamında 11 Mayıs tarifi itibariyle AVM, berber ve kuaförlerin açılma haberi ardından vatandaşların merak ettikleri konulardan bir tanesi de Cuma namazları ve Bayram Namazı için gelişme konusu oldu. Bu konular ardından birçok vatandaş da camilerin ne zaman namaza açılacağı konularını merak ediyor. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar..

Cuma namazı ve Bayram namazı için flaş gelişme! Camilerde cuma namazı ne zaman kılınacak?

Birçok vatandaş bu namazların ne zaman kılınmaya başlanacağını merak ediyorlar. Korona virüs salgınının kontrol altına alınmasıyla birlikte ikici dönemin başlaması ardından normalleşme takvimi açıklanmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kontrollü bir sosyal hayat döneminin başladığını açıklamalarında dile getirdi. Normalleşme takviminin belli olmasıyla birlikte Mayıs, Haziran ve Temmuz ayları için atılacak adımlar dile getirildi. Bu konular ardından birçok vatandaş da camilerin ne zaman namaza açılacağı konularını merak ediyor. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar..

Normalleşme Takvimi Açıklandı!

Normalleşme takvimi açıklanması ardından birçok vatandaş merak ettiği soruların yanıtını buldu. En çok merak edilen konulardan birisi de berberlerin ve AVM’ lerin ne zaman açılacağı konusuydu. Normalleşme takviminin açıklanması ile birlikte bu tarih 11 Mayıs olarak vatandaşlara duyuruldu. Bu kapsamda 4 kademeli olacak bir şekilde rahatlama dönemi hazırlandı.

Bu aşamada kısıtlamaların durumları ve kaldırılmaları vaka sayılarına bağlı olarak ayarlanacak. Bu kapsamda En çok vakaların yaşandığı Büyükşehirlerin giriş çıkışları için getirilmiş olan seyahat engeli yasağının ise normalleşme sürecini son basamağında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Cuma Namazları Ne Zaman Kılınmaya Başlanacak?

Normalleşme takviminin açıklanması beraberinde en çok merak edilen konulardan bir tanesi de Cuma namazları ne zaman kılınmaya başlanacak konusu olmaktadır. Normalleşme takvimi beraberinde bu konu ile alakalı olarak da yeni bir gelişme meydana geldi. Bu kapsamda camilerde Cuma namazı kılınmasının 12 Haziran’da gerçekleştirilmeye başlanacağı açıklandı.

Ancak tabi ki bu tarihte de camilerde Cuma namazı kılınması için gerekli olan bütün tedbirlerin alınmaya devam ettirilmesi gerektiği dile getirildi. Yine bu süreçte de maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek camilerde Cuma namazları kılınmaya başlanacak. Yine bu konu hakkında birçok vatandaş Bayram Namazının da ne zaman camilerde kılınmaya başlanacağını merak ediyorlar. Bu konu hakkında net bir açıklama yapılmamış olsa da Cuma namazının camilerde kılınmaya başlanması ardından Bayram namazı da kılınabilecektir.

Kaynak: Cuma namazı ve Bayram namazı için flaş gelişme! Camilerde cuma namazı ne zaman kılınacak?

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!