3600 Ek Gösterge İçin Son Durum Nedir? 3600 Ek Gösterge Kimleri Etkiliyor?

Türkiye içerisinde milyonlarca sayıda memurları ilgilendiren 3600 ek gösterge ile alakalı olan son durum merak ile bekleniyor. İşte herkes tarafından merak ile beklenen 3600 Ek Gösterge son durum ne oldu?

3600 Ek Gösterge İçin Son Durum Nedir? 3600 Ek Gösterge Kimleri Etkiliyor?

İbrahim Kalın Tarafından 3600 Ek Gösterge İle İlgili Açıklama Geldi

Bakanlar kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından yer alan sözcüsü İbrahim Kalın belirli bir açıklamada bulundu. Ek göstergeler ile yer alan durumlardan 2200'den 3000'e ve 3600'e çıkması durumları ile polisten öğretmene din görevlisinden idarecilere emeklilik ikramiyeleri üzerine ek emekli maaşları da ciddi bir oran ile artış gösterecek.

Ek Gösterge Maaş Ve İkramiye Durumlarını Nasıl Etkileyecek ?

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında olan durumlardan Cumhurbaşkanlığına ait olan Sözcü İbrahim Kalın bir açıklamalarda bulundu. 3600 ek gösterge olarak yer alan durum birçok memuru ilgilendirecek.

Memurlara ait olan aylık ücretlerin, emekli aylıklarının ve emeklilere ait olan ikramiyelerin hesaplama uygulanmasında da bir hesaplama yöntemi dikkatleri çekiyor. Ek gösterge içerisinde yer alan rakamları unvan, derece ve hizmet sınıfı durumlarına göre de farklılık gösteriyor.

Düzenlemeler meclis içerisinden çıkıp uygulama hayatına geçtikte sonra emeklilik sırasında alınacak ikramiye ile beraber maaş üzerinde toplam yüzde yirmi oranında bir artış olması dikkatleri çekecek.

3600 Ek Gösterge Nedir?

Ek gösterge memur aylık ücretlerinin ve emeklilerin aylıklarına ek olarak emekli ikramiye belirlemesi üzerinde rol oynaması dikkatleri çeken unsurlardan bir tanesi olmaktadır. Ek göstergelerin yüksek olması ise bu noktada emekli aylıkları ve ikramiyenin de yüksek olmasına büyük oran ile etki edecektir.

Bu süreç içerisinde memurlar bulundukları noktada unvanlarının daha çok birinci derece olan kadroları için yer alan ek gösterge rakamlarının daha yüksek olmasını da istemektedir. Ek gösterge içerisinde yer alan rakamları unvandan hizmet sınırı ya da derecesine göre farklılık göstermesi de dikkatleri çeken bir durum olmaktadır. Maaş durumları bu noktada farklılık gösterecektir.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!