Emeklilere Müjde! 275 Liralık Zam! SGK - SSK - Bağ-Kur Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

12.3 milyon sayıdaki vatandaş Temmuz ayı itibari ile gelecek zam ardından maaşlarını ceplerine zamlı bir şekilde koyacaklar. Enflasyon tahminlerine göre bu noktada SSK ve Bağ-Kur tarafından olan gelirlere göre 275 lira değerinde bir artış olması da bekleniyor. Peki gelen bu artış sayesinde SSK - SGK- Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar olacak da merak edilen durumlardan bir tanesi.

Emeklilere Müjde! 275 Liralık Zam! SGK - SSK - Bağ-Kur Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Emekliler, erken ödenmesi yapılan bayram ikramiyesi durumlarının ardından gözlerini Temmuz ayı içerisinde olacak maaş zamlarına kilitmiş durumda bekliyor. Temmuz ayı içerisinde olacak zamlar hem emekli maaşları üzerinde olacak artış ile hem de ek ödemeler üzerinde olacak artış ile büyük merakla beklenen durumlar arasında yer alıyor. Ek ödeme durumları da yükselmesi ile beklenen durumlar arasında.

Maaşlar hem ocak hem de haziran enflasyon durumlarına göre artacak olan SSK ve Bağ-Kur ile emekli olan isimler bu noktada beklenti anketi içerisinde yer alarak yapılan tahminlerin 4.4 olacağı zam görüsü oldu. Bu yapılacak olan zam ile gelirlerde ortalama olarak 275 liraya varan bir artış yaşanması da söz konusu olacak noktalardan bir tanesi.

Maaşlarda Nasıl Bir Değişme Olacak ?

Şu an alınan en yüksek maaş SSK ve Bağ-Kur içerisinde hala net olarak 6028 TL 72 Kuruş. Tavan durumlarda bir ödeme alan emekli için artış yüzde dört oranında olduğu zaman yüzde dörtlük ile yani 241.15 TL değerindeki ek ödeme ile 6.269 lira olması söz konusu olacak. yüzde 4.4 diliminde bir artış olur ise de alınacak olan net maaş 6.293 TL değerine çıkması bekleniyor.

Emekli Ek ödeme durumu ise bu noktada 251.76 TL değerine kadar çıkma durumlarını gösterecek. Bu durumun ardından da emeklilerin eline toplam olarak 6545 TL 74 kuruş geçmesi sağlanacak. Gelecek ek ödemeler için olan zam oranı ise yapılacak enflasyon oranı ile kendini belli edecek.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!