Miyonlarca Emekliye müjde! Emekli maaşına 355 TL zam

Milyonlarca emeklinin gözü intibak yasasında. 5 milyon SSK ve Bağ-Kur’lu emekli ise 355 liraya varan zam istiyor. Emekli intibak yasasında son durum? İntibak yasası ne zaman çıkacak? Emekliye yapılacak intibak zammıyla alakalı detaylar haberimizde...

Miyonlarca Emekliye müjde! Emekli maaşına 355 TL zam

Milyonlarca emeklinin bu haberde. Memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri intibak yasası çıksın istiyor. Memur emeklileri yasayla maaşlarındaki kurum kaynaklı farkın ortadan kalkmasını istiyor.

2000 senesi ve sonrasında emekli maaşı almaya başlayan SSK'lılar ile Bağ-Kur emeklileri de 2000'den önce emekli maaşı almaya başlayan emeklilere yapılan intibak düzenlemesinin kendileri için de uygulanmasını istiyor.

EMEKLİYE HER AY EK ÖDEME

Memur-Sen tarafından, Memur emeklilerine yönelik intibak yasası isteği, toplu sözleşme görüşmeleri yapılırken gündeme getirildi. Talep yasalaşırsa, aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar içerisinde kurumun sebeb olduğu emekli maaşı farkı ek ödemeyle ortadan kalkacak.

Az maaş alan emekliye aradaki fark kadar ilave ödeme yapılması isteniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin talebi yasalaşır ise milyonlarca emeklinin maaşı yükselecek. Meclis'ten geçirilecek yasayla hayata geçirilecek düzenlemeyle, emeklilere yaklaşık 2 milyon SSK'lının faydalandığıı ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 lira arasında zam yapılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ayrıntılı bir çalışma hayata geçirecek. 2000 yılı ve sonrasında emekli maaşı almaya başlayanların maaşı tekrardan hesaplanacak. Çıkacak bir intibak yasasından yaklaşık 5 milyon emeklinin faydalanacağını söylüyor.

İntibak zammında son durum nedir?

Mağdur emekli vatandaşlar intibak düzenlemesi ile alakalı araştırmalarını devam ediyor. Fakat intibak düzenlemesiyle ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!