10.000 TL Kredi Başvuru Sonucu Neden Gelmiyor?

Binlerce kişi, başvurular alınmaya başladıktan kısa süre sonra işlemlerini tamamladı ve beklemeye koyuldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Berat Albayrak, tüm sorulara yanıt verdi. Peki, temel ihtiyaç kredi başvurusu ne zaman sonuçlanır? Vakıfbank, Ziraat ve Halkbank kredileri ne zaman yatacak?

10.000 TL Kredi Başvuru Sonucu Neden Gelmiyor?

Bütün kamu bankaları, gelir seviyesi düşük olan vatandaşlara destek amaçlı 6 ay ertelemeli 10.000 TL ihtiyaç kredisi verme kararı aldı. Vakıf Bank, Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından geliri aylık 5 Bin TL’nin altında olan vatandaşlara 10 Bin TL’ye kadar nakit para desteği yani kredi desteği verecek. Binlerce kişi, başvurular alınmaya başladıktan kısa süre sonra işlemlerini tamamladı ve beklemeye koyuldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Berat Albayrak, tüm sorulara yanıt verdi. Peki, temel ihtiyaç kredi başvurusu ne zaman sonuçlanır? Vakıfbank, Ziraat ve Halkbank kredileri ne zaman yatacak?

Berat Albayrak’tan 1000 TL Temel İhtiyaç Kredisi Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Temel İhtiyaç Kredisi ile ilgili yaptığı açıklamada; "5 bin lira altında geliri olan vatandaşlarımız için 10 bin liraya kadar, çok düşük maliyetli temel ihtiyaç desteği devreye alındı. Dün itibarıyla 3,7 milyon vatandaşımız başvurdu. Bu kapsamda da ödemeleri bu hafta başlatıyoruz." Dedi.

Temel İhtiyaç Kredisi Başvuru Sonucu Ne Zaman Gelecek?

Temel İhtiyaç Kredisi başvurusu yaptıktan sonra; birkaç dakika içerisinde başvurunun işleme alındığına dair bir bilgilendirme mesajı iletiliyor. Bu mesajın ardından beklemeye koyulan ihtiyaç sahipleri; olumlu ya da olumsuz herhangi bir geri dönüşün yapmadığını belirtiyor.

Ödemelerin 1 hafta içerisinde yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda milyonlarca vatandaş, ödeme alıp almayacağı konusunda henüz bilgi sahibi değil. Banka iletişim merkezleri, kredi başvurularının henüz değerlendirme aşamasında olduğunu ifade ediyor. Milyonlarca kişi tarafından başvuru yapılmasından dolayı, değerlendirme süreci normal sürecin çok daha üzerine çıkmış durumda. Başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler; ödeme yapılacağı tarihte banka tarafından ek olarak bilgilendirilecekler.

Buna ek olarak; başvuru yapılan kredi tutarı olumlu sonuçlandığı takdirde direkt olarak banka hesabına yansıyacak. Ziraat Bankası Temel İhtiyaç Kredisi, Halk Bankası Temel İhtiyaç Kredisi ve Vakıf Bank Temel İhtiyaç Kredisi başvurusu yapan kişiler; banka kartları bulunmasa dahi, kredi tutarını bankaya giderek nakit olarak alabilecekler. Banka kartı olan kişiler ise; paraları ATM aracılığı ile kartlarından çekebilecekler.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!