İŞKUR’dan Büyük Destek! Çalışanlara 3 Ay Maaş Desteği

Corona virüs salgını nedeniyle; birçok personel – işçi işinden ayrılmak zorunda kaldı. İŞKUR çalışan yardımı ile, mağdur olan vatandaşlara 3 ay boyunca maaş verecek. Peki, İŞKUR'dan 3 ay maaş desteği nasıl alınır?

İŞKUR’dan Büyük Destek! Çalışanlara 3 Ay Maaş Desteği

Corona virüs salgını nedeni ile birçok kişi, eve kapanmak zorunda kaldı. İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) Aydın’da çalışan vatandaşlar çağrıya uyabilsin diye; 3 ay boyunca maaş desteği vereceğini duyurdu. Destek hakkında İŞKUR Aydın İş Müdürü Rahmi Terzi açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlara 3 Aylık Maaş Yardımı!

Türkiye’de Korona Virüs salgını nedeni ise binlerce vatandaş işinden olurken; bazı vatandaşlar ise ücretsiz izne ayrılmak durumunda kaldı. Korona virüs salgını süresince vatandaşların ekonomik açıdan yıpranmasını önleyebilmek için, İŞKUR tarafından Aydın’da 3 ay maaş desteği sağlanacak. İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, konu ile alakalı yaptığı basın açıklamasında “tüm çalışanlarımıza 3 aya kadar maaş desteği sunuyoruz.” dedi.

Çalışanlara 3 Aylık Maaş Desteği Yolda!

İŞKUR (Çalışma ve İş Kurumu) Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi yaptığı açıklamada “İşveren ve çalışanlarımızın ’Evde Kal’ çağrısına uyabilmeleri için kısa dönemli çalışma ödeneği ile tüm çalışanlarımıza 3 aya kadar maaş desteği sunuyoruz. Yapılan başvuruların bir an önce sonuçlandırabilmek için hafta sonu da çalışmaya devam ediyoruz. Hiç bir vatandaşımızın mağduriyet yaşamasına izin vermemek için tüm başvuruları en kısa sürede sonuçlandırmaya çalışıyoruz.

Mesai arkadaşlarımın ülkemizin geçtiği zor günlerin bilincinde olarak, hafta sonu mesailerine devam ediyor. İl müdürlüğümüze yapılan eksiksiz başvuruların tamamı bugün itibarı ile İzmir İş Teftiş Kurulu’na iletilmiş olup, başvuru almaya devam ettiğimizi tüm işverenlerimize bildiririm. Bu süreçte kimsenin mağduriyet yaşamasına izin vermemek için gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğimizi bildirir, değerli hemşehrilerimize her şeyden önce sağlık ve esenlik dilerim” dedi.

Gece Gündüz Çalışıyorlar!

Vatandaşların nakit akışını ve ekonomik istikrarını sağlayabilmek için; ek mesailer yaptıklarını belirten Rahmi Terzi, bu uygulamanın kısa süre içerisinde ülke genelinde de uygulanacağını belirtti. Yapılacak maaş yardımı; asgari ücret üzerinden sağlanacaktır. Yani maaş tutarı ne olursa olsun, vatandaş asgari ücret üzerinden 3 ay boyunca yardım alacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!