Meclisten Geçti! O Vatandaşlar Erken Emekli Olup 2 Maaş Alacaklar!

Yeni torba yasa içerisinde gaziler için de planlanan uygulamalar yer alıyor. Düzenlemenin – yasanın kabul edilmesi ile tek maaş ile ailesini geçindirmeye çalışan gazi vatandaşların yükleri hafifleyecek. Bu bağlamda ekonomik düzenlemeler içeren teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi.

Meclisten Geçti! O Vatandaşlar Erken Emekli Olup 2 Maaş Alacaklar!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu, yeni yasa teklifini kısa süre önce kabul etti. Yeni torba yasa içerisinde gaziler için de planlanan uygulamalar yer alıyor. Düzenlemenin – yasanın kabul edilmesi ile tek maaş ile ailesini geçindirmeye çalışan gazi vatandaşların yükleri hafifleyecek. Bu bağlamda ekonomik düzenlemeler içeren teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi.

Asgari ücret teşviki, internet üzerinden silah satışı yasağı ve gazilere ikinci maaş gibi bir takım düzenlemeler bulunuyor. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Erdoğan’ın vermiş olduğu talimat ile TBMM’ye torba teklif içerisinde sunulan gazilere yönelik olan düzenlemeler ile 10 bin harp ve vazife malulü gazinin daha iyi geçinebileceğini ifade etti.

10 Bin Kişi Erken Emekli Olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu talimat ile; 10 bin kişinin erkenden emekli olacağı düzenleme meclise geldi. İnternetten silah satışına yasak, asgari ücret teşviki ve gazilere 2. Maaş gibi birçok kesimi etkileyen önemli düzenleme; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi.

Yeni düzenleme ile tüm gazilere erken emeklilik hakkı tanınacak. Uzun süredir gazi yakınları ve gaziler tarafından beklenen bu çalışma; 5 bin prim günü ve 20 yıl sigorta süresini dolduran gaziler için geçerli.  Erken emekli olan vatandaşlara 2 emekli maaşı verilecek.

Dernek Genel Başkanı Işık, Konu Hakkında Açıklama Yaptı!

Torba yasa ile ilgili açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Işık, "Mecliste 'torba teklif' içinde görüşülen düzenlemeler yaklaşık 10 bin vazife ve harp malulü gazinin mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili. Yalnız ağır engeli ile hafif engeli olan gazilerin tamamının '20 yıl, 5 bin prim günü' kıstasına tabi tutulması mağduriyet oluşturabilir. Ağır engelliler için bu sürenin uzun olduğunu düşünüyoruz.

Bu nedenle teklifin engellilik durumuna göre kademeli bir formülle revize edilmesini öneriyoruz. Bunu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna ilettik. Önerimiz, yüzde 40 ve aşağısında engeli olan gazilerin 20 yıl 5 bin iş günü, yüzde 60-yüzde 80 arasında engeli olanların 17 yıl 4 bin 200 iş günü, yüzde 80 ve üzeri engellilik raporu olanların da 15 yıl 3 bin 600 iş gününü doldurduktan sonra erken emekli olarak ikinci maaşa kavuşması. Düzenlemenin bu şekilde yasalaşması için çabalıyoruz. Tüm mağduriyetlerin giderileceğine inanıyoruz." Dedi.

kaynak : https://www.nutuk.com.tr/meclisten-gecti-o-vatandaslar-erken-emekli-olup-2-maas-alacaklar-8427h.htm

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!