Nisan Ayı Emekli Maaşı Yattı Mı? Zamlı Emekli Maaşı Numara Sorgulama Ekranı

Nisan ayı; emeklilerin ayı. Nisan’da zamlı emekli maaşı verilmeye başlayacak. Bunun yanında emekliler bayram ikramiyesi de alacaklar. Emeklilerin zamlı maaşlarını ve ikramiyelerini sorgulayabilmeleri için SGK emekli tahsis numarası gerekiyor. Peki SGK tahsis numarası nedir?

Nisan Ayı Emekli Maaşı Yattı Mı? Zamlı Emekli Maaşı Numara Sorgulama Ekranı

Emekli maaşı ve zamlı maaşları sorgulayabilmek için; SGK tarafından verilen tahsis numarasına ihtiyacınız olacak. Tahsis numarası, SGK tarafından emekli maaşı alan kişileri yalnızca bir numara ile takip etmek amacıyla belirlenmiş numaradır. Emekli tahsis numarasının son hanesi, maaşın hangi gün alınacağını göstermektedir.

Korona Virüs nedeni ile emekliler, erken bayram ikramiyesi alacak. Buna ek olarak; zamlı maaşlar ve bayram ikramiyesi Nisan ayında tahsis numaralarına göre 7 Nisan ila 11 Nisan tarihleri arasında alınacak.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Coronavirüsün tüm Dünyayı etkisi altına almasıyla; pandemi ilan edildi. Ülkemizde de birçok kişide rastlanan ve ekonomik olarak sıkıntı yaratan virüs nedeniyle; bakanlıklar harekete geçti. Yeni tip Coronavirüs tedbirleri ile bayram ikramiyelerinin demelerini erken tarihe çektiklerini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Buna göre ikramiyeler 4a (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre;

17, 18, 19 olanlar için 7 Nisan, 20, 21, 22 olanlar için 8 Nisan, 23, 24 olanlar için 9 Nisan, 25, 26 olanlar için 10 Nisan'da, 4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan'da ödenecek." Açıklamalarında bulundu.

Bağ-Kur Emekli Maaşı Ödeme Günleri

Bağ-Kur’dan emekli olan kişiler, tıpkı diğer emeklilerde olduğu gibi; maaşlarını tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen günlerde maaşlarını alacaklar. Şayet maaş günü Pazar gününe denk gelirse; Pazartesi günü, Cumartesi gününe denk geliyorsa; Cuma günü deme alırlar.

Tahsis numarasının son hanesine göre ödeme tarihleri;

2 ve 0 olanlar her ayın 28’inde

8, 6 ve 4 olanlar her ayın 27'sinde

3 ve 1 olanlar her ayın 26'sında

9, 7 ve 5 olanlar her ayın 25'inde maaş alırlar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!