SGK Resmi Açıklama Yaptı! Anne ve Babaya 2 Bin 638 TL Ödeme

SGK’nın yaptığı açıklamaya göre anne ve babaya artık 2 bin 638 TL ödeme yapılacak. Peki anne ve babaya yapılan 2.638 TL ödeme nasıl alınır?

SGK Resmi Açıklama Yaptı! Anne ve Babaya 2 Bin 638 TL Ödeme

Sadece çalışanları ilgilendiren bu düzenleme ve açıklama, kısa süre içerisinde Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. 2016 yılında çıkan bu yasayla beraber; anne ya da baba yarım gün çalışma hakkına sahip olmuştu. Pek fazla kişinin haberi olmayan bu düzenlemeye, haberimizde yer verdik.

Anne ve Babaya Anında 2 Bin 638 TL Para Yardımı Nasıl Alınır?

Ülkemizde milyonlarca çalışan anne ve baba bulunuyor. Kadınların hem çalışma hayatlarına devam edebilmeleri, hem de çocuklarını kendilerinin büyütebilmeleri için çıkartılan bu yasa, vatandaşlar tarafından pek fazla bilinmiyor.

İşçileri yakından ilgilendiren bu haklar, 08 Kasım 2016 tarihinde resmi gazete aracılığı ile yayınladı. 2016 yılından beri isteyen herkes başvuru yapabiliyor ve ödeme alabiliyorlar. Doğum öncesinde ve sonrasında; çalışan annelerin 8 haftalık annelik izni bulunuyor. Buna ek olarak; SSK ile çalışan anneler doğum yaptıktan sonra, annelik izninin bitmesiyle ilk doğum için 2 aylık sürede 15+15 gün, 2. Doğumda ise 4 aylık 15 gün, 3. Doğum ve sonrasındaki doğumlarda ise; 6 ay aylık 15 gün olarak yarım gün çalışma hakkına sahip.

Doğum sonrasında çocuk engelli durumdaysa; 12 ay yani 1 yıl boyunca aylık 15 gün yarım gün çalışma hakları bulunuyor.

Anne ve Babaya 2.628 TL Ödeme Nasıl Alınır?

2 Bin 628 TL ödeme alabilmek için, öncelikle sigortalı çalışan olmanız gerekmektedir. Eğer sigortanız varsa; İŞKUR iletişim merkezini arayabilir, ya da herhangi bir İŞKUR şubesine giderek başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sonucunda maaşınızın çok büyük bir kısmı; devlet tarafından, geri kalan kısmı ise iş veren tarafından karşılanacaktır. Net kazanç üzerinden bakarsak; 2.324 TL olan asgari ücretin 1.162 TL’sini iş veren, geriye kalan 1.476 TL kısmını ise Devlet – İŞKUR ödeyecektir. Bu durumda asgari ücretin üzerinde; 2 Bin 628 TL net maaş alacaksınız.

Özel Haber - Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!