Her Ay 2 Bin 850 TL Ödeme! İşte Başvuru Şartları

TYP kurslar başta olmak üzere; İŞKUR tarafından iş başı eğitim programlarına katılan personeller ayda 2.850 TL ödeme alıyor. İstihdam garantili meslek edindirme kurslarıyla kursiyerlerin aylık düzenli maaş almalarının yanı sıra; kurs sonunda istihdam imkanları da bulunuyor.

Her Ay 2 Bin 850 TL Ödeme! İşte Başvuru Şartları

Fakat bu kurslar için, belli başlı katılım şartları bulunmaktadır. Profil oluşturma, İŞKUR TYP başvurusu  müracaat etmek isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken hususlar arasında. 

İŞKUR TYP başvurusunun işleme alınabilmesi için, başvuru profili oluşturulması gerekiyor. Peki garantili meslek edindirme kursları için başvuru şartları neler?

İŞKUR TYP Başvuru Şartları

İstihdam ve meslek garantili kurslar, aylık 2 bin 800 Türk Lirası ödeme yapıyor. Buna ek olarak; kurs sonunda da istihdam garantisi bulunuyor. Fakat bu noktada katılım için vatandaşların sağlaması gereken bir takım şartlar bulunuyor. Peki bu şartlar neler?

•    Herhangi bir işte çalışmamak, işsiz olmak
•    15 yaşını geçmiş olmak
•    Meslek gereklerine ve özel şartlara uygun olmak
•    Kurum tarafından verilen aynı meslek kurslarını tamamlamış olmak
•    Emekli olmamak

Belirtilen şartları sağlamakta olan ve kursa devam etme engeli bulunmayan açık öğretim ve yüksek öğretim öğrencileri de katılabilmektedir. 

İŞKUR TYP Ne Kadar Ödeme Yapıyor?

Başvuru sonrasında Mesleki Eğitim kurslarına katılan her bir kişi, kursa katıldıkları ilk gün üzerinden; Geleneksel mesleki eğitim kurslarına katılan kişilere günlük 40 TL zorunlu gider ödemesi, Sanayi sektöründen herhangi bir mesleki eğitim kursuna katılan kişilere günlük 60 TL zorunlu gider ödemesi ve İstihdam garantisi bulunmayan kurslara katılanlara ise günlük 30 TL zorunlu gider ödemesi verilecek. 

İşte anne projesi çerçevesinde; 0 ila 15 yaş aralığında çocuğu bulunan ve iş kulübü avantajlarından yararlanan ve sanayi sektöründe düzenlenen garantili meslek eğitim kurslarına giren kadınlara günlük 95 TL zorunlu gider ödemesi ödenecek. Bunun yanı sıra; Sanayi sektöründe olan mesleklerde düzenlenen istihdam garantili meslek eğitimlerine katılan kadınların 2 – 5 yaş aralığında çocuğu bulunuyorsa; 400 TL bakım desteği de sağlanacak.  Bunun yanı sıra, iş kazası ve meslek hastalıkları için sigorta primi de kurum tarafından karşılanacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!