SSK Bağ-Kur Emeklileri Ne Kadar Maaş Alacak?

Devlet tarafından emeklilere müjdeler sıra sıra geliyor. Bağ-Kur ve SGK emeklisi olanlar; 2020 yılının ilk yarısında zam alacaklar. Yüzde 50’ye varan zamlar ile; Nisan ayında emekliler zamlı maaşlarını alabilecekler.

SSK Bağ-Kur Emeklileri Ne Kadar Maaş Alacak?

Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomi ve İstikrar paketi ile yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşının 1.500 TL olacağına da yer verildi.  Emekli maaşlarına kaç TL zam yapıldı, zamlı maaşları kimler alacak gibi tüm detaylar haberimizde…

Corona Virüsünün ekonomik etkilerinin minimum seviyeye indirgenebilmesi için, maaşlarına zam yapılacak. 19 maddenin yer aldığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde; en düşük emekli maaşı 1500 TL’ye yükselecek. Bu da 1000 TL alan emeklinin yüzde 50 indirim alması anlamına geliyor. 

Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu?

Emekli maaşı 1000 TL’nin altında olan kişiler için; yüzde 50 oranlarında zam uygulandı. Emekli maaş alan çocuklar ve eş de bu artıştan yararlanacak. 

Güncel Emekli Maaşları;

Güncel emekli maaşları, Nisan ayının 17’si ila 28’i arasında hesaplara yansımaya başlayacak. Buna ek olarak zam hakkında açıklamalar yapan Recep Tayyip Erdoğan, maaşını alabilecek durumda olmayan kişilerin evlerinde maaşlarını alabileceklerini de açıkladı. 

Bunun yanı sıra, Maaşı 1.500 TL’nin altında olan vefat eden kişilerin hak ve hisse sahibi yakınları da bu güncellemeden etkilenecek. Alınacak maaşlar, hisse oranına göre hesaplanarak hesaplara yansıtılacak. En düşük ölüm aylığı oranı yüzde 75 oranında olanlar 1.125 TL, yüzde 50 oranlarında olanlar 750 TL ve yüzde 25 oranlarında olanlar ise 375 TL maaş alacak. 

Emekliler Maaşlarını Evlerinde Alacak!

Korona Virüsü tedbirleri kapsamında Kısa Çalışma Ödeneği de devreye alındı. İş veren ve işçileri koruma altına alabilmek için ortaya çıkan bu ödenek, şartların esnetilmesi ile binlerce kişi tarafından başvuru akınına uğradı. 

Evden emekli maaşı almak için, e-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmetleri – Emeklilik Uygulamaları başlığına giriş yapın ve emekli banka değişiklik sekmesine girin. Bu alanda PTT Konutta Teslim seçeneğine tıklayarak, evden emekli maaşınızı alabilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!