Pandemi Yardımı Başlıyor! 2 Milyon Hane İçin 1.000'er Lira Destek Verilecek

Ekonomik İstikrar kalkanı paketi içerisinde yapılacak olan 2 milyon bütçe ihtiyaç sahiplerine Nisan ayında hane başı bin lira olarak şekilde destekler iletilecek. 3 ay boyunca gerçekleşecek olan 50 - 60 milyar arasında olan likitin de piyasayı rahatlatacak olacağı yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Pandemi Yardımı Başlıyor! 2 Milyon Hane İçin 1.000'er Lira Destek Verilecek

Ekonomik İstikrar kalkanı paketi içerisinde yapılacak olan 2 milyon bütçe ihtiyaç sahiplerine Nisan ayında hane başı bin lira olarak şekilde destekler iletilecek. 3 ay boyunca gerçekleşecek olan 50 - 60 milyar arasında olan likitin de piyasayı rahatlatacak olacağı yapılan açıklamalar arasında yer aldı. Anadolu Ajansı özel yayını içerisinde yapılan açıklamalar sırasında gündeme ilişkin değerlendirmeler dikkatleri çekti. Türkiye'nin bilindiğinden daha güçlü bir iç piyasasına sahip olmasına ek, iktisadi yapıda olan faaliyetlerin daha güçlü ve canlı kılınması ile daha farklı adımların olacağı belirtildi.

Yapılacak destek sırasında emekli maaşı alt limiti olan 1000 TL sınırının 1500 TL sınırına çıkma ihtimalleri biliniyor. Bin beş yüz TL altında maaşı olan emeklilerin maaşlarının artmasını sağlayarak, tüketim harcamalarında rahat edebilmelerini sağlamak adına ek bir gelir sunulacak. İki milyona yakın olarak yer alan ihtiyaç sahipleri adına bin liralık destek verilecek olması nisan ayında beklenen potansiyel yavaşlama durumunu arttırmak için olan bir pakettir. Bayram sürecinde verilecek bayram ikramiyesi bu sürece çekilerek, öne alınacağı da yapılan açıklamada dile getirildi.

Pandemi Döneminden Güçlü Çıkılacak

Yapılan açıklama sırasında ülke için çok farklı mesajlar dile getirildi. Bu dile getirilen mesajlar;

  • Yapılan program içerisinde birçok etkilenecek sektör yer alıyor. Bunlar turizm, ihracat ve ticaret gibi farklı alanlarda yerini alıyor. Etkilenecek sektörlerde meydana gelecek nakit akışı sıkışıklığı durumu, iş akışında yaşanması muhtemel olan problemler üzerinde rahatlama getirebilmek adına üç aylık pencere açılması söz konusu oldu.
  • Etkilenmesi söz konusu olan sektörler içerisinde muhtasar, SGK primleri, stopaj, KDV ödemeleri sıkıntısı yaşanmaması adına likitide rahatlaması yapılacak.
  • Gerçek sektör içerisinde yer alan kişilerin ciddi anlamda olumsuz etkilenmelerine izin verilmeyerek, mağdur olunmasına kimsenin izin verilmeyecek.
  • Döviz kurunda bir yükseliş olması yani enflasyon durumları üzerinde ciddi bir fiyatlanma davranışı olması bekleniyor.
  • Küresel kısımların olumsuz olarak yer alan senaryo durumlarına karşı maliye politikalarının yer alması gerektiğinde kullanılacak olması dile getirildi.
  • Ülkemizde yaşanan küresel sürece en tedarikli, en tedbirli, alt yapı sahibi olarak giren bir ülke olmamız bizi güçlü kılan durumlardan biri olduğunun dikkatleri çekildi. Bu süreçlerden en pozitif ve sıkıntı yaşamadan olumlu kazançlar ile ayrılmanız bekleniyor.

Beklentilerin Üzerinde Olan Büyüme

Koşullar her ne olursa olsun yaşanan durumlardan ilk çeyrek kısımlarını sorunsuz bir şekilde büyüme ile kapatacak bir ülke olmamız bekleniyor. Şuan;

  • Petrollerde yaşanan düşüş durumlarının ülkemize olumlu yansıma durumları
  • Korona virüsü durumlarından en pozitif ve en az hasarla çıkacak ülke olmamız
  • İlk çeyrek süreci beklenen durumların üzerinde kapatacak ülke olmamız beklenen durumlar arasında yerini alıyor.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!