Dikkat Herkesin Alacağı Günlük 554 TL Ödeniyor

Günlük herkesin alabileceği 554 TL ödeniyor ve almayı unutan ya da almayanların ki yanıyor. Sakın unutmayın. Günlük 554 TL rapor parası ödemesi nedir ve nasıl yapılıyor, kimler alma hakkına sahip oluyor? SGK içerisinde yer alan dev hizmetleri bilmeyen kalmasın.

Dikkat Herkesin Alacağı Günlük 554 TL Ödeniyor

Günlük herkesin alabileceği 554 TL ödeniyor ve almayı unutan ya da almayanların ki yanıyor. Sakın unutmayın. Bu günlük 554 TL ödemesi nedir ve nasıl yapılıyor, kimler alma hakkına sahip oluyor? SGK içerisinde yer alan dev hizmetleri bilmeyen kalmasın.

Günlük Ödeme Limiti

Rapor parası nasıl hesaplanır bilmeyenler arasında mısınız? Bu durum iş göremeyecek durumda olan ve sigortalı bir şekilde işlerine devam eden bir çalışanın aklında yer alan sorulardan bir tanesi. Çalışanların hastalık,doğum ya da kaza geçirmesi neticesinde eğer çalışamayacak duruma geldiyse bundan sonra maaşın SGK kurumu tarafından yatırılması durumudur. Herkesin başına gelmesi muhtemel olan bu durumlarda devlet hem çalışanları hem de iş verenlerin mağdur olmasına engel olmak adına maaşını raporlu olduğu süre içerisinde kendisine öder.

Tabi ki bunun için iş göremezlik raporu olması gerekir. Her hasta olan kişi için bu para ödenmez. Gerçekten de bir kişinin iş içerisine iş göremez durumu olması gerekir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken durumlar o kişinin SGK ile çalışıyor olması, hastalık kaza ya da doğum sırasında çalışamayacağına dair hastane içerisinde raporlu bir ispatı olması da gerekir. Rapor için ücret ödenmesi yapılırken çalışan kişilerin son üç ayık brüt maaşları temel alınarak ödeme yapılır.

Rapor Parası Nasıl Hesaplanır?

Rapor parası hesaplama kısmında kişilerin brüt olarak aldıkları maaşlar önemli olmaktadır. Çünkü iş görmezlik için alınan raporda parası hesaplanırken bu durum gözler önüne alınacaktır. Çalışanların aldığı aylık brüt maaşı üç ile çarpılacak ve doksana bölünerek kişilere rapor parası ödenecektir. Rapor parası ödeme sırasında ilk ili gün için ödeme yapılmaz.

Ödemeler üçüncü gün itibaren başlar. Yani 15 gün kendisi için rapor alan bir kişi ilk iki gün için ödeme alamayacağından dolayı toplam 13 günlük bir ödeme alacaktır. Bir de dikkat edilmesi gereken durum raporun türü olmaktadır. Ayakta tedavi görecek olan bir kişi ile yatarak hayatına devam ettirmesi gereken kişinin alacağı para bir olmayacaktır. Ayakta olan için brüt maaşın üçte ikisi ödenirken yatan hasta için tamamı ödenecektir.

Özel Haber - Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!