Milyonları İlgilendiren Emekli Aylığı İle İlgili Son Durum

Bankacılar tarafından emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik farklı işlemler getirildi.

Milyonları İlgilendiren Emekli Aylığı İle İlgili Son Durum

Son zamanların büyük bir salgını haline gelen ve insanların zorda kalmadıkça evden çıkmaması gerektiği korona virüsü bu noktada emeklileri de etkiledi. Evlerinden çıkarak bankadan para çekmek zorunda olan kişiler için geliştirilen sistem bu durumu ortadan kaldırmak için kısa süreli de olsa iyi bir hamle gibi duruyor. Artık emekli promosyonu işlemleri için şubelere gitmek zorunda kalmadan dijital banka aracılıkları ile bu kanallardan istedikleri işlemleri yapabileceklerinin uyarıları da yer aldı.

2020 ve 2023 dönemi için SGK ile bankalar bu noktada emeklilerin verilen maaş promosyonu yeni sözleşme çalışmalarını tamamlayabilmek adına bu kapsam içerisinde bankalarda büyük bir yoğunluk gözlendi. 

Özellik ile son zamanların büyük derdi olan korona virüsü salgınının tüm dünyayı etkisi almasının ardından bu durum pek de uygun olmayacaktı. Salgının daha çok artmasını önlemek adına çok sayıda alınan tedbirlerden bir tanesi de emekli promosyonları olacak. Gerekli olunmadığı sürece toplu alanlara gidilmemesi gerektiği için bu alanda da alınan bir önlem oldu. En zorlu anlarda bile asgari düzeyde dışarıda kalmak ve kalabalıktan uzak durmak gereken bu dönemde işlemler dijital ortamlar içerisinde rahat bir şekilde sağlanacak. 

Bankacılık Sektöründen Alınan Önlem

Bankacılık sektörü de bu alanda müşterileri için önemli uyarılarda bulundu. Salgının en fazla etkilendiği yaş kesimlerinin emekli olan yani yaşlı kişiler olması biliniyor. Bu noktada hali hazırda olan şubelerdeki promosyon işlemleri için yoğun şekilde olan ilginin durdurulabilmesi adına önlemler alındı. Emeklilik promosyon işlemleri için artık şubeye gitmek zorunda kalmadan işlemlerin diğer kanallar aracılığı ile de yapılabileceğini dile getirdi. Bunun için bankacılar, internet bankacılık işlemleri, mobil uygulamalar, çağrı merkezleri, ATM ya da SMS kanallarından yedi gün yirmi dört saat boyunca istenen her an güvenli hızlı ve kolay bir şekilde işlemler yerine getirilebilecek. En azından kalabalık bir ortama girmek zorunda kalmadan işlemler adına bu kadar iyi bir avantaj sunulması herkes tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. 

Özel Haber - Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!