Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Hayatı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1881 yılında Selânik'te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne Caddesi'ndeki üç katlı pembe bir evde doğdu. Babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım'dır. Ali Rıza Efendi, Selanik yerlilerindendi. Atatürk’ün hayatı hem yükselişi hem de zorluklar karşısında alınan kararların geleceğe olan etkisini doğrudan gösteren bir yapıya sahiptir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Hayatı

Mustafa, gençlik çağında Mustafa Kemal, daha sonra ise Mustafa Kemal Atatürk olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atacaktır. Öğrenim gördüğü okullar, girdiği savaşlar, aile hayatı, askeri yaşamı, rütbeleri ve pek çok alanda edindiği deneyimler hakkında net bilgiler mevcuttur. Atatürk’ün hayatı hem yükselişi hem de zorluklar karşısında alınan kararların geleceğe olan etkisini doğrudan gösteren bir yapıya sahiptir.

Risk almaktan kaçınmayan, cesur ve üstlerine karşı dahi düşüncelerini çekinmeden söyleyebilen bir asker olarak yaşamını sürdürmüştür. Görevden alınacağını anladığında istifa eden ve hedefine sivil bir vatandaş olarak devam etmeyi göze alan karaktere sahiptir. Selanikli Mustafa, 57 yaşına dek, Türk milletinin kaderini tayin eden önemli bir figür haline gelmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Okuduğu Okullar

Mustafa, çocukluk döneminde hem annesi hem de babası tarafından fikir ayrılığı oluşması nedeniyle farklı okullarda okutulmak istenen bir çocuk oldu. Annesi tarafından gönderilmek istenen okul ve yetişmesi istenen insan figürüyle, babası tarafından istenenler tamamen zıt yapıdaydı.

1881 yılında dünyaya gelen Mustafa’nın büyümesi ve öğrenimini tamamlayarak kendi ayaklarının üzerine basması için çok çaba sarf edildi. İlk önce annesinin dediğinin olması sağlanmış olsa da, daha sonra babasının belirlediği okulda öğrenim görmeye başladı. Askeri kariyer öncesindeki okulları ise Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi olarak sıralanmaktadır. Daha sonra ise Selanik Askeri Rüştiyesi ise Atatürk’ün hayatı askeri alanda gelişmiştir.

Atatürk’ün Çocukluk Dönemi

ULU ÖNDER ATATÜRK'ÜN HAYATININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!