Usulsüz Sağlık Kurulu Raporu Çetesine Baskın

Denizli ve Antalya’da ki bazı hastanelerde usulsüz sağlık raporu sağlayan 2 sağlık çalışanı yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Usulsüz Sağlık Kurulu Raporu Çetesine Baskın

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri,  şehirde ki çeşitli hastanelerden usulsüz sağlık kurulu raporu alındığı ihbarı yapılması üzerine kapsamlı bir çalışma başlatılıyor. 2 aylık teknik takip ve delil toplama süreci sonunda kapsamında, Antalya’daki bazı hastaneler tarafından da usulsüz engelli raporu verildiği bilgisine ulaşılıyor.

Polis ekipleri, kimlikleri açığa çıkan şüpheliler hakkında operasyon gerçekleştirdiler. Denizli kent merkezi, Acıpayam ilçesi ve Antalya’da belirlenen adreslere aynı zamanda gerçekleştirilen operasyon sonucunda usulsüz rapor alan 50 kişi ile bu kişilere raporları temin eden R. S. ve N. F. İsimli çete mensupları gözaltına alınıyor.

Usulsüz Rapor Alanların Raporları İptal Edilecek

Usulsüz rapor aldığı iddia edilen kişilerden 15’i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı bilgisi paylaşıldı. Diğer şüpheliler ise Denizli Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikleri bilgisi paylaşıldı. Şüphelilerden 25 tanesinin yeni sağlık kontrollerinde eski raporlarının usulsüz olduğu belirlendi.

Bu kişiler savcılık işlemlerinin ardından ifadeleri alınarak serbest bırakıldılar.Çete mensupları usulsüz bir şekilde sağlık raporu temin etmek için şahıslarda 5 ile 10 bin TL arasında bir rakam aldıkları ve devleti 1 Milyon 569 bin TL zarara uğrattıkları tespit edildi. Haksız yere engelli raporu alan şahıslardan şimdiye kadar aldıkları engelli ve emekli maaşlarının geri alınacağı belirtiliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!