2020 Yılı İşsizlik Maşları Belli Oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından askeri ücretin 1 Ocak tarihinden itibaren 2 bin 324 olduğunu açıklaması ile birlikte 2020 yılı zamlı işsizlik maaşları belli oldu.

2020 Yılı İşsizlik Maşları Belli Oldu

Asgari ücretin belli olması ile birlikte yakın zamanda işsiz kalan ya da işsiz kalma tehlikesini yakından hisseden yüzbinlerce kişi işsizlik esnasında yaralarına merhem olacağını düşündüğü işsizlik maaşlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. 2020 yılı zamlı işsizlik maaşları ise 2020 yılı bürüt askeri ücreti ile hesap ediliyor.

Buna göre işsizlik maaşı almaya hak kazanan vatandaşlar en düşük bin 177 lira, en yüksek ise 2 bin 354 lira işsizlik maaşı alabilecekler. Birçok kişi için işsiz olduğu bu dönemde alınacak bu işsizlik maaşı son derece değerli olurken sadece 6 ay süreyle bu paranın alınacak olması daha sonraki süreçte iş bulamayanlar için zorlu bir sürecin başlaması anlamına gelecek.

Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir

2020 yılı zamlı işsizlik maaşlarının ne kadar olduğu sorusu kadar kimlerin ve hangi şartlarda işsizlik maaşı alabilecekleri sorusu da büyük bir merak uyandırıyor. İş akdi işveren tarafından tek taraflı feshedilen kişiler çalıştıkları yerde en az 120 gün kesintisiz pirim ödemesi gerçekleştirmesi ve son 3 yıl içerisinde 600 gün işsizlik sigortası primlerini ödeyen kişiler işsizlik maaşına başvurarak 6 ay süreyle bu maaştan yararlanma hakkında sahip oluyorlar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!