Meyve ve Sebzede Fahiş Farklar Tarih oluyor

Vatandaşların ve çiftçilerin en çok şikayet ettiği konuların başında gelen tarla fiyatları ile market fiyatları arasında fahiş farklar tarih olacak.

Meyve ve Sebzede Fahiş Farklar Tarih oluyor

Vatandaşlar meyve ve sebzeleri oldukça pahalı fiyattan tükettiklerini şikâyet ederken çiftçiler ise mallarının tarladan yok pahasına alınmasına isyan ediyor. Bu işten aracılar ve market sahipleri büyük kazanç sağlıyor. Örnek vermek gerekirse tarladan kilosu 1 TL’ye alınan bir meyve marketlerden tüketicilere gelene kadar neredeyse 5 kat pahalanıyor.

Tüketiciler bu meyvenin kilosunu 5 TL’ye tüketmek zorunda kalırken bu durumdan zararlı çıkan kişiler halk ve çiftçiler oluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarladan markete kadar 5 kar artan fiyatlar için artık saha inme vakti geldiğini ve bu durumun önüne mutlak suretle geçileceğini açıkladı. Ekonomi uzmanları fahiş fiyatta satılan meyve ve sebzenin enflasyon üzerinde büyük bir olumsuz etkiye sahip olduğunu ifade ediyor.

Cezalar Ciddi Oranda Artacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bu fahiş fiyatlarının önüne geçmek amacıyla 2020 yılında sahada sıkı ve büyük denetimler yapılacağını aktardı.

Buna göre art niyetli kişiler belirlenerek yüksek cezalar kesilecek. Ayrıca yüksek fiyat politikasını devam ettirmekte kararlı olan yerlerin temelli kapatılması da gündemde olacak. Bakanlık yetkilileri kar marjı oranı içinde çalışma başlatılacağı ve denetimlerin belirlenen yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapılacağını belirtiyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!