Yeşilçam'ın usta ismi Kudret Şandra vefat etti!

Yeşilçam'ın Göbek attıran adamı olarak da bilinen usta oyuncu Kudret Şandra'nın 2 gün önce vefat ettiğini Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu.

Yeşilçam'ın usta ismi Kudret Şandra vefat etti!

Yeşilçam'da çok sayıda ünlü isme dans dersleri de veren oyuncu, besteci ve şarkıcı Kudret Şandra'nın hayatını kaybettiği öğrenildi. Acı haberi ünlü ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. Usta oyuncunun 2 gün önce vefat ettiğini ve sessiz sedasız defnedildiğini yazan Akay, "Yeşilçam'ın göbek attıran adamı olarak da bilinen 88 yaşındaki usta oyuncu Kudret Şandra'yı, 9 Ocak 2020 Perşembe günü kaybettik. Türkan Şoray'dan Fatma Girik'e, Ayhan Işık'tan Filiz Akın'a kadar çok sayıda Yeşilçam efsanesine dans ve duruş dersi de veren usta oyuncunun cenazesi, 10 Ocak 2020 Cuma günü, Maltepe Küçükyalı Kılavuz Çayırı Camii'nde kılınan öğle namazını müteakip, son yolculuğuna uğurlandı ve sessiz sedasız defnedildi. 46 yaşında hacca giden Şandra, 'Yeşilçam'dan Kâbe'ye adında bir kitap yazarak da gündeme gelmişti. Nur içinde yatsın inşallah." ifadelerini kullandı.

 Kudret Şandra Kimdir?

12 Aralık 1932 tarihinde İstanbul Üsküdar'da dünyaya gelen Kudret Şandra, ilk dans dersini Emine Adalet Pee'den almış ve 16 yaşlarında sahneye çıkmıştır. 1948'de Vedat Örfi Bengü'nün çevirdiği 'Çıldıran Baba' filminde başrol oynayarak sinemaya da girmiş ve bugüne kadar 50 filmde rol almış, beste yapmış ve plak doldurmuştur. Dans hocası olarak da bilinen Şandra'nın dans öğrettiği kişiler arasında Ayhan Işık, Filiz Akın, Türkan Şoray, Nazan Şoray, Fatma Girik, Leyla Sayar ve Suzan Avcı gibi çok sayıda isim bulunuyor.

Oynadığı filmler:

Bitirim Kemal (1973)

Kaplan Kadın Dehşet Adası (1972)

Mini Etekli Kızlar (1969)

Benim De Kalbim Var (1968)

Avanta Kemal Torpido Yılmaza Karşı (1968)

Azize (1968)

Can Pazarı (1968)

Kader Bağı (1967)

Seher Vakti (1966)

Ateş Gibi Kadın (1965)

Şoför Nebahat Bizde Kabahat (1965)

Dişi Örümcek (1964)

Kadın Berberi (1964)

Çıldıran Baba (1948

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!