Konut Kredisi Faizinde Beklenen İndirim Geldi

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerin büyük bir merakla beklediği konut kredisi faiz indirim haberi Ziraat Bankasından geldi.

Konut Kredisi Faizinde Beklenen İndirim Geldi

2019 yılının ikinci yarısı ile birlikte konut sektöründe hareketlenme yaşansa da henüz istenilen seviyeye gelinmediği belirtiliyor. Özellikle yeni yapılmasına rağmen hala satılmamış yüzbinlerce konut stoku bulunuyor. Bu konut stokunu azaltmak için 2019 senesinin sonunda kamuoyuna yansıyan 0,79 konut kredisi faiz oranı Ziraat katılım ile birlikte hayata geçti. 

Ziraat Katılım tarafından yapılan duyuruda 8 Ocak 2020 tarihinden itibaren sadece sıfır konutlarda geçerli olmak üzere 500 bin TL üst limitli ve azami 120 ay vadeli konut kredisi sunulacağı açıklandı. Bu açıklama ile birlikte sıfır konut satışının hareketleneceği ön görülüyor. Ekonomi uzmanları mevcut ekonomik veriler ışığında 0,79’luk konut kredisi faiz oranının son derece cazip olduğu ve bu seviyenin altının görülmesinin oldukça zor olduğunu açıkladılar.

0,79’luk Oran Büyük Avantaj Sağlıyor

Ziraat Katılım tarafından sunulan 0,79’luk konut kredisi faiz oranının hem kredi taksiti hem de toplam ödenecek miktar anlamında büyük bir avantaj sağlayacağı ifade ediliyor. Bu oranın 0,98 konut kredisi faiz oranları ve toplam ödemesine göre yüzde 15 oranında avantaj sağlayacağı hesaplanıyor.

Bu avantaj sayesinde normalde sıfır konut almak istemeyen kişilerin bile tercihini sıfır konuttan yana yapabilecekleri ön görülüyor. Kampanyanın bitiş tarihi ile ilgili se bir açıklama yapılmadığı görülüyor.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!