Asgari ücretlilere ikramiye müjdesi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan tarafından hazırlanan ve yakında Meclise sunulması beklenen yasa tasarısı ile 3 ayda bir 463 TL ikramiye ödemesi yapılacak.

Asgari ücretlilere ikramiye müjdesi

Asgari ücretteki 300 liralık artışın ardından miktarın yeterli olmadığını dile getiren İYİ Parti, asgari ücretli çalışanlara ikramiye verilmesi üzerine çalışıyor. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan tarafından hazırlanan ve yakın zamanda Meclise sunulması beklenen yasa tasarısı ile asgari ücretli çalışanlara 463 lira ek ödeme yapılması gündemde.

İYİ Parti tarafından Meclise sunulması planlanan tasarı ile asgari ücretliden alınan vergilerden bir kısmı çalışanlara geri ödenerek iyileştirme yapılacak. Şu anki asgari ücret üzerinden hesaplanan vergi miktarlarına göre 3 ayda bir yılda 4 defa asgari ücretlinin cebine 463 TL tutarından ikramiye yapılacak. Teklif Meclise sunulup yasalaşırsa asgari ücretlilerin beklentilerinin altında zam miktarının telafisi mümkün olacak.

İLK ÖDEMELER MART’TA

Teklifin İYİ Parti tarafından Meclis gündemine taşınması beklenirken en büyük destek de Cumhuriyet Halk Partisi’nden gelmesi bekleniyor. Zira daha önce asgari ücretli çalışanların şartlarının iyileştirilmesi için verilen araştırma önergesine CHP’den destek gelmiş, önerge AK Parti’nin red, MHP’nin çekimse oylarıyla kabul edilmemişti. Bu anlamda CHP ile birlikte MHP ve AK Parti cephesinden de destek gelirse tasarı Meclisten geçecek ve ilk ödemeler Mart ayında yapılacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!